USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі 16-річного рома засудили за вбивство

10 Червня 2016 15:09
12 років позбавлення волі – такий «вердикт» для 16-річного ковельчанина, який жорстоко вбив колишнього афганця, - повідомляє Kowel.com.ua.

Нагадаємо, що трагедія трапилась у липні 2015 року. Вбивцею є підліток-циган, який за свою поведінку двічі побував у спецшколі для неповнолітніх, а загиблий – 51-річний Юрій Стасюк. Чоловік пройшов війну в Афганістані, мав трьох дітей, із дружиною розійшовся і залишився жити у селі Мизове Старовижівського району. Один із синів Юрія перебуває в зоні АТО.

Як встановило слідство, неповнолітній, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час спільного розпивання спиртних напоїв із односельчанином, в ході конфлікту, який раптово виник на ґрунті їх особистих неприязних відносин, двічі удрарив кулаком в обличчя потерпілого, внаслідок чого той впав спиною на бетоновану підлогу прибудови. Після цього циган господарським молотком, який взяв зі столу, там же у прибудові, умисно завдав численні удари в область голови потерпілого та не менше 36 ударів ножем в шию та грудну клітку.

З метою приховання злочину, підліток сокирою розчленував труп на десять частин, які помістив у поліетиленові пакети та викинув у вигрібну яму туалету, що розміщена на території подвір’я житлового будинку, де було вчинено умисне вбивство.

Наступного дня, як знайшли тіло Юрія Стасюка, у селі Мизове трапилася пожежа і згоріли обидва будинки сім’ї убивці.

Неповнолітній обвинувачений заявив про відмову давати показання суду. Однак його винуватість повністю підтверджується показами потерпілої, свідків та сукупністю досліджених судом доказів.

Відповідно до висновку стаціонарної судово-психіатричної експертизи він не страждає психічним захворюванням, недоумством, тимчасовим або іншим хворобливим розладом психічної діяльності, тобто усвідомлював значення своїх дій під час скоєння злочину з особливою жорстокістю.

З обвинуваченого також буде стягнуто на користь держави 5 466,72 гривень за проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Волинської області протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
SS Показати IP 10 Червня 2016 15:29
Циган з тюрьми не вийде помре там від туберкульозу
123 Показати IP 10 Червня 2016 15:32
Присуджено витрати за призначеня експертиз, це не стягнуто....пишіть правильно, присудити не значить стягнути тим більше з цигана
Анонім до 123 Показати IP 10 Червня 2016 16:04
Відповідно до ЦПК України СТЯГНУТО
суддя Показати IP 10 Червня 2016 16:01
коментар було видалено
Люда Показати IP 10 Червня 2016 17:01
16 років.............. жах і не важливо хто він чи циган чи єврей, чи українець....
123 до Люда Показати IP 10 Червня 2016 17:49
Мало

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus