USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Деяким вже понад 40 років: у Ковелі капітально ремонтують санвузли в усіх школах і садочках

12 Жовтня 2021 08:00
Масштабне оновлення влада міста планує виконати до кінця своєї каденції. Наразі в школах і садочках міста ремонтують санвузли.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав міський голова Ковеля Ігор Чайка.

«Сьогодні, 11 жовтня, відбудеться аукціон на ремонт санітарних кімнат в ліцеї №3, вартістю 441 481 грн. Це ще один з декількох об’єктів програми системного капітального ремонту санвузлів у школах та садочках Ковеля, яку розпочали в цьому році. Санітарні кімнати більшості закладів не оновлювалися ще з часів будівництва. Ремонт санвузлів у школах міста проводили й за попередньої каденції. Міська рада цього скликання взяла в роботу найперше ті школи, де навчається не менше тисячі дітей, а також всі дитсадки, тож планують до кінця цієї каденції ці роботи завершити».

Через затягнуті процедури з тендерами й дозволами, без яких розпочати ремонти не могли, роботи почали пізніше, ніж планували на початку року, і вдячні всім за розуміння ситуації: ремонти – це завжди незручно. Але необхідно.

Читати ще: «І подумати не міг, що ремонт двору в Ковелі залежить від дозволу чиновника з Києва», – Ігор Чайка

У школі №12 завершили ремонт санвузлів на суму 509 990 грн на першому поверсі, на другому їх зробили минулого року.

Зараз роботи ведуть у ліцеях №7, № 13, і в цьому році їх також завершать.

Ліцей №7 збудований 47 років тому, тут навчається 1070 учнів. І за всі 47 років тут ні разу не оновлювали 8 шкільних санвузлів. Це, фактично, будівництво з нуля. Усе старе демонтували, кімнати перепланували, враховуючи потреби дітей. Крім того, на першому поверсі школи буде інклюзивний санвузол, бо в ліцеї люди з обмеженими фізичними можливостями часто проводять змагання з бочі. Вартість ремонту – 1 млн 389 990 грн. Виконує роботи «Новобуд», підрядник, який працював у багатьох школах та садочках міста, тож у якості робіт сумнівів немає. Роботи почали з 15 серпня. До кінця жовтня планують завершити ремонт в одній частині школи, а тоді будуть працювати в іншій. Вже встановлюють нові металопластикові вікна, кладуть плитку.

У санвузлах ліцею №13 не робили ремонти 27 років. Це теж одна зі шкіл міста з кількістю учнів понад тисячу. Зараз на об’єкті проводять демонтаж. На черзі – 9 санвузлів у тій частині школи, що відведена для початкових класів. Далі – санвузли для старшої школи. Загальний кошторис ремонтних робіт – 3 млн 501 961 грн, у цьому році використають 1 млн 600 тис. грн. Тут працює підрядник «Волиньекобуд». Означені роботи планують завершити до кінця листопада.

Наступного року – черга за ліцеєм №10, а надалі ліцей №1 та 8 школа. Шукають технічне рішення реконструкції старенької школи №2, зокрема й санвузлів.

А от для закладів дошкільної освіти у Ковелі вперше запровадили програму реконструкції санвузлів в групах за рахунок коштів міського бюджету.

Розпочали з садочка №3 «Теремок».

Із 6 санвузлів на весь садочок – 5 потребують капітального ремонту. Кошторис – 665 530 грн. На об‘єкті працює підрядник «Інвестбуд». Зараз там проводять демонтаж та підготовчі роботи. Весь ремонт планують завершити до кінця листопада. На черзі садочок №4: вже оголосили тендер. І в садочку №6 також планують відремонтувати аварійний санвузол», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 12 Жовтня 2021 08:28
У головному корпусі ВДУ ще старіші туалети, які використовують тони чистої води.
Олександр Показати IP 12 Жовтня 2021 08:35
На час ремонту пропоную облаштувати школу біотуалетами, так-як дітям необхідно всетаки ходити в туалет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus