USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі вночі не горять ліхтарі. Віялові відключення?

1 Березня 2017 13:20
Ось уже зо два тижні ковельчани в соціальним мережах скаржаться на те, що як тільки-но починає смеркати, їхні вулиці опиняються в повній темряві – не працює вуличне освітлення. Також у своїх дописах люди повідомляють, що жодного попередження чи графіка відключень вони не бачили й не чули, нарікають на погану роботу міської влади.

Про це повідомляє ПроКовель.

Цією незрозумілою ситуацією зацікавилися міські депутати, які навіть зініціювали позачергове засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення.
На розмову запросили начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства міськвиконкому Андрія Стернічука, щоб той пояснив ситуацію з віяловим відключення вуличного освітлення.

Андрій Стернічук повідомив, що з 1 березня нинішнього року фактично всі вуличні ліхтарі перейшли під «юрисдикцію» фірми «Верес», яка виграла тендер на цей вид господарської діяльності, і припустив, що, ймовірно, поки тривав процес передачі повноважень від попередника КП «Добробут» до «Вереса», могла виникнути ось така нештатна ситуація. Однак про те, що фактично більшість вулиць міста так довго перебуває чи перебувала без світла, він не був поінформований. Посадовець дуже здивувався, коли депутат міської ради Тетяна Кибиш на засіданні комісії довго зачитувала довжелезний список вулиць, серед яких значилися й центральні, де світло не горіло. Секретар міської ради Віра Федосюк також зауважила, що тривалий час парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, який добре видно з вікон Будинку Рад, не освітлювався.

Тоді Андрій Стернічук висловив пропозицію організувати виїзне засідання комісії і на власні очі переконатися, чи освітлюються вночі ті вулиці, про які повідомляється в соціальних мережах.
А депутат міської ради, заступник голови Волинської державної адміністрації Сергій Кошарук запропонував своїм колегам ухвалити звернення до керівника фірми «Верес» щодо їхньої роботи стосовно утримання вуличного освітлення, начальника Ковельського відділу поліції Івана Туся щодо того, чи траплялися на дорогах міста під час віяльних нічних відключень ДТП, головного лікаря МТМО Олега Самчука, чи зверталися за наданням медичної допомоги постраждалі в тих ДТП, а також до міського голови Олега Кіндера. Члени постійної комісії звернення підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ДНАТ Показати IP 1 Березня 2017 13:59
В Луцьку тоже пізно в ночі виключають стовпи на дорогах а під ранок включають.
Ен Показати IP 1 Березня 2017 16:33
При чому тут віялові відключення?
Сільський голова Показати IP 1 Березня 2017 17:10
А що ви хотіли? Тільки за рік 1 кв вуличного освітлення зріс з 0,90 до 2,31. Деякі села скоро взагалі від нього відмовляться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus