USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У Ковелі хочуть збудувати багатоквартирний будинок для учасників АТО

27 Квітня 2018 13:53
У Ковелі на території колишнього військового госпіталю хочуть збудувати багатоквартирний будинок для колишніх та нинішніх бійців. Зі слів Ковельського міського голови, неодноразово мову про цю ділянку вели інвестори, які готові там зводити багатоповерхівки.

Про це повідомляє ПроКовель.

На засіданні 36-ї сесії Ковельської міської ради депутат Геннадій Кіндер клопотав про виділення земельних ділянок учасникам АТО для зведення багатоквартирних житлових будинків На сьогодні на черзі для отримання наділів у Ковелі перебуває понад 400 учасників АТО та членів їх сімей.

Враховуючи, що вільних земель уже небагато, реально зможуть отримати ділянки кілька десятків військовослужбовців.

Одним із можливих варіантів розв’язання проблеми є створення колишніми бійцями житлово-будівельних кооперативів. Уже є інвестори.

Підтримують таке рішення й самі учасники АТО. Заступник голови всеукраїнської спілки учасників бойових дій «Побратими України» Юрій Хомич подякував громаді та міській владі за розуміння і допомогу бійцям у вирішенні питань забезпечення їх земельними ділянками. Адже у Ковелі їх виділено майже чотири сотні.

Він також повідомив, що питання зведення багатоквартирних будинків узгоджене з представниками інших спілок та громадських організацій міста.

На сесії був присутній й депутат обласної ради Володимир Кучер. Він звернувся з проханням до влади посприяти у наданні земельних ділянок нині діючим військовослужбовцям, які також перебували в АТО. Чимало їх стоїть на черзі, але через обмеженість земель для забудови у Ковелі, вони можуть їх не отримати.

Міський голова Олег Кіндер, користуючись нагодою, звернувся до депутата облради з проханням посприяти у передачі місту, а точніше військовослужбовцям та учасникам АТО, земель колишнього військового госпіталю. Ця територія належить Міністерству оборони України і уже десятки років стоїть занедбана. Олег Кіндер повідомив, що уже неодноразово мову про цю ділянку вели й інвестори, які готові там зводити багатоповерхівки. Зокрема, й для колишніх та нинішніх бійців. Міська влада неодноразово клопотала до Міністерства з проханням передати цю землю місту. Проте позитивної відповіді так і не отримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus