USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі на місці поліклініки зведуть житлову багатоповерхівку

7 Вересня 2016 10:30
Із заплано­ваних семи поверхів майбутньої поліклініки у Ковелі є лише фундамент.

Ковель пішов тим же шляхом, що і багато інших міст України: планувалося будівництво великої багатопрофільної поліклініки, у якій могли б розміститися усі фахівці, а заклад приймав би 1200 пацієнтів у зміну, – повідомляє Kowel.com.ua з посиланням на газету «Вісті Ковельщини».

На жаль, здійснити задум не вдалося. У початок будівництва з міського бюджету вклали багатомільйонні суми. А ось обіцяних державою грошей Ковель так і не побачив. Проте, зважаючи на економічну ситуацію, постає питання: це – «на жаль» чи «на щастя»? Чи у змозі було б місто та й сам медичний заклад «потягнути» утри­мання такої масштабної споруди, враховуючи не передбачене раніше різке підвищення цін на енергоносії та комунальні послуги? Швидше за все, що ні.

Інший аргумент на користь того, що все-таки «на щастя», це – напрямок реформування галузі охорони здоров’я. Світовий досвід показує, що медичні заклади первинної ланки треба створювати ближче до людей, аби їм зручно було діставатися до амбулаторії, і лікар, отримавши виклик, зміг швидше потрапити до свого пацієнта.

Те, що відновлення будів­ництва поліклініки є практично неможливим, добре усвідо­млює і міська влада, і місцеві медики. На ім’я міського голови Олега Кіндера надійшов лист від керівництва Ковельського МТМО, у якому якраз і йдеться про те, що в умовах, які склалися уже немає потреби у будівництві поліклі­ніки того масштабу, який планувався у 2007 році.
Крім того, майданчик, на якому впродовж багатьох років не ведуться будівельні роботи, є потенційно небезпечним для ковельчан, особливо для дітей.

Керівництво МТМО просить владу розглянути можливість внесення змін до проекту будівництва з метою комбіно­ваного використання майбутньої споруди: один чи два поверхи – для потреб медичного зак­ладу, решта можуть бути житловими.

У міськраді підтвердили, що без фінансової підтримки з державної казни побудувати самотужки семиповерховий заклад силами одного тільки міського бюджету неможливо.

Зміна проекту дасть змогу ефективно використовувати земельну ділянку та майно комунальної власності, забезпечить економію бюджетних коштів. Тож міська влада роз­раховує на залучення інвестора, який би погодився за свій рахунок на реалізацію такого, на перший погляд, незвичного, проекту.

На думку міської влади, Ковельське МТМО отримає необхідну кількість площ для розміщення кабінетів поліклініки (1-2 поверхи), а інвестор матиме прибуток від продажу квартир у багатоповерховому житловому будинку в центрі міста (решта поверхів – згідно з проектом).

Наразі таку пропозицію лише починають обговорювати у владних кабінетах. Проте, якщо думки керівництва міста та МТМО щодо зміни проекту та залучення інвесторів збігаються, це може бути першим кроком для втілення в життя такої ідеї – спорудження нової поліклініки, – пише газета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кіндер Показати IP 7 Вересня 2016 11:20
Для учасників ато ,займайте чергу,збирайте необхідні документи.
Устимук К.К. Показати IP 7 Вересня 2016 11:20
У початок будівництва з міського бюджету вклали багатомільйонні суми... Але тепер від керівництва Ковельського МТМО,на ім’я міського голови Олега Кіндера надійшов лист у якому якраз і йдеться про те, що в умовах, які склалися уже немає потреби у будівництві поліклі­ніки того масштабу, який планувався у 2007 році. Мораль цієї басні , - Сом з Кіндером відмиють капітальні гроші , будь-то з "турботою" для поповнення бюджету ... Остап Бендер відпочиває...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus