USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі - новий ринок

12 Липня 2014 10:25
Будівництво нового сільськогосподарського ринку на вулиці Ярослава Мудрого, 44 (мікрорайон другого Ковеля) завершили, - повідомили у відділі торгівлі, побуту та захисту прав споживачів виконавчого комітету Ковельської міської ради. Про це інформує ПроКовель.

Багато років виконавчим комітетом Ковельської міської ради проводиться робота щодо ліквідації стихійної торгівлі на території міста. Одним з невстановлених місць торгівлі є тимчасові споруди та стихійний ринок, розміщені саме на перехресті вулиць Фестивальна і Богдана Хмельницького. Адже малі архітектурні споруди розташовані з порушенням Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою Кабінету Міністрів України.

Також ці споруди не мають дозволів виконавчого комітету, паспортів прив’язки, затверджених і зареєстрованих у встановленому порядку та документів, що підтверджують право користування земельною ділянкою. Разом з тим, цей стихійний ринок створює небезпеку для водіїв, пасажирів та перехожих. Адже саме в цьому місці, на перетині автошляхів, поблизу залізниці, особливо інтенсивний рух транспорту і немає можливості для організації паркування.

Стихійна торгівля, яка на нині має місце на перехресті вулиць Фестивальна і Богдана Хмельницького, не відповідає нормам чинного законодавства, частково розміщена на діючому колекторі зливової каналізації в охоронній зоні водопроводу і напірного каналізаційного колектора.

Міський голова Олег Кіндер доручив відповідним службам вивчити питання щодо можливості перенесення торгівлі, котра проводиться на перехресті вулиць Фестивальна і Богдана Хмельницького у більш зручне і безпечне місце. Тому з метою забезпечення місць для торгівлі у цьому мікрорайоні, відділ містобудування та архітектури запропоновав власникам земельної ділянки по вулиці Ярослава Мудрого, 44, яка надана для розміщення ринку і не використовується за цільовим призначенням, збудувати ринок.

У 2013 році власники земельної ділянки отримали всі дозвільні документи на будівництво та проведено комплекс будівельних робіт та благоустрій території. Тут створені необхідні умови для торгівлі сільгосппродукцією та продукцією безпосередніх товаровиробників. Є місця для оптової торгівлі з автомобілів та роздрібної - з тимчасових споруд. На території площею понад 800 квадратних метрів забезпечена цілодобова охорона, є автостоянка.

Міська влада впродовж останніх двох років зробила чимало, аби організувати місцевим підприємцям та сільгоспвиробникам відповідні умови для торгівлі, які б відповідали санітарним вимогам та правилам безпеки для покупців.

Тож уже сьогодні усі бажаючі, в тому числі і підприємці, які торгують на перехресті вулиць Фестивальна і Богдана Хмельницького, можуть отримати місця на новому ринку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus