USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ШАГ організовує комп'ютерний фест в Ковелі

14 Листопада 2014 09:14
Фестиваль комп'ютерних технологій - IT Fest вперше відбудеться в Ковелі. Дійство відбудеться 19 листопада в культурно-просвітницькому центрі.

Його ініціювала Волинська філія Комп'ютерної Академії ШАГ за підтримки Управління освіти виконкому Ковельської міської ради з метою підтримки талановитої молоді та розвитку інноваційної активності у старшокласників регіону.

Методист інформатики та комп’ютерних технологій управління освіти Щур І.Р. зауважив: «Ми з радістю підтримали ідею проведення в нашому місті IT Fest’у. Для навчально-виховного процесу педагогам і учням необхідні технології, що здатні підтримувати високий рівень викладання і навчання, сучасні стандарти освіти. Саме комп’ютерні технології є основою в засобах формування творчої, інтелектуально розвинутої, комунікативної, полікультурної особистості».

З розвитком комп’ютерних технологій світ нестримно міняється. Те, що вчора було лише ідеєю, сьогодні стає реальністю, а завтра - майданчиком для нових відкриттів. Та і покоління молодих винахідників світу значно помолодшало.

Троє українських студентов- програмістів Антон Пастерников, Максим Осика, Антон Степанов винайшли диво-рукавичку, яка дозволяє людям з проблемами слуху і мови спілкуватися із звичайними людьми без сурдоперекладача. Розробнику проекту недорогого принтера для друку рельєфно-точковим шрифтом Брайля з Індії Шабхаму Банерджі всього 13 років, 19- літній британець Нік Д’Алоїзіо продав Yahoo за $30 млн додаток для iphone, а 8-річний американець Еван заробляє більше $1 млн в рік на оглядах іграшок в Youtube.

Директор Волинської Філії Комп’ютерної Академії ШАГ Кондратюк І. А., своєю чергою, розповів: «Кожного року світові лідери IT-ринку проводять різні міжнародні конкурси - Imagine Cup, Autodesk Robotics Contest, Make It Wearable, Золотий байт, Sikorsky Challenge та інші. Переможці цих конкурсів – юнаки і дівчата з різних країн, які вміють мислити нестандартно, самостійно вчитися , бути активними і конкурентоспроможними. Мрію, щоб через кілька років серед них було багато волинян, випускників нашої Академії. База для цього в нас є, а таланти ми обов’язково знайдемо і допоможемо їм стати успішними і відомими».

В рамках Аукціону технічних ідей старшокласники Ковеля продемонструють свої вміння знаходити ідеї для вирішення різних проблем сучасності з вікорістанням комп''ютерніх технологій.

Оцінювати і купувати ідеї буде фахове журі, в склад якого, окрім організаторів, ввійдуть представники спонсорів заходу - ТЗоВ «Форвард», магазинів «Світ комп’ютерів» та «ПК парк», Розважального комплексу «Адреналін» . Переможці та активні учасники отримають купу призів від спонсорів IT Fest і партнерів заходу - кафе «Казка», фірми «Ласощі» та Інтернет-кафе «Арена».

Представники Генерального спонсора ТЗоВ «Форвард» підготували для учасників фестивалю інформацію про новинки в IT-сфері.

Учням представлять кращі роботи учасників Міжнародного Чемпіонату «Золотий байт» - молодих людей, чиї досягнення в галузі комп'ютерних технологій уже роблять наше життя зручнішим і комфортнішим.

На них також чекають майстер-класи «Магія фото шопу» та «Мистецтво фотопортрету».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 16 Січня 2015 14:32
Хороші викладачі. Дуже довольний племінник.
Лэна Показати IP 30 Січня 2015 13:34
Нормальна контора. Можна вичтися. Хочу певестися в Луцьк. дешевше навчання
оля Показати IP 14 Лютого 2015 19:36
Дуже дорого якщо чесно. Але дизайнер- перспективна професыя
Оля Показати IP 3 Березня 2015 15:39
Хочу туту вичтися, брат вчиться, каже, що добре та круті викладачі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus