USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Ковелі планують відмовитися від асфальту

18 Липня 2016 13:37
Цілковито відмовитися від асфальту та перейти на цементну плитку при влаштуванні тротуарів та прибудинкових територій планують у Ковелі.

Про це інформує «Волинь24».

«Вартість робіт з укладання бруківки (з матеріалами) не перевищує вартості асфальтового покриття», - зазначають у Ковельській мерії.

«При підрахунках витрат на ремонт відрізку тротуару по вулиці Володимирській (біля ЗОШ №7), де поклали тротуарну плитку, економія в порівнянні з асфальтовим покриттям вийшла 7%» - розповів Ковельський міський голова Олег Кіндер.

Тротуарна плитка економічно більш вигідна, бо не потребує спецтехніки, а укладається вручну. Крім того, на відміну від асфальту вона не затримує воду та не утворює калюж, кажуть у мерії.

А ще мер пояснив, що коли асфальт у спеку нагрівається, то виділяє шкідливі бензолові з’єднання, летючі похідні нафти. А цементна плитка при нагріванні безпечна. До того ж вона не порушує природний обмін води і повітря в ґрунті, що важливо для зелених насаджень.

Водночас сучасна тротуарна плитка вимагає уваги та належного догляду, бо з часом просідає, руйнується, потребує ремонту чи навіть повної заміни.

У Ковельській мерії рішення встеляти тротуар цементною вібропресованою плиткою називають «поверненням до автентичних технологій вимощування тротуарів бруківкою».

Нещодавно плитку поклали на тротуарі вулиці Володимирській – від ЗОШ №7 до старого русла річки Турії. Зараз її планують покласти на вулиці Брестській, де тротуар для пішоходів уже десятки років потребував капітального ремонту.

«Пішохідна зона, викладена бруківкою, буде й на новій набережній біля водосховища, де зараз також ведуться будівельні роботи», - обіцяють у Ковельській мерії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
5.10 Показати IP 18 Липня 2016 15:29
Підтримую !!. Основне щоб плитка відповідала присвоєній їй марці ( морозостійкість... ).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus