USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі провели в останню путь захисника Сергія Смітюха

16 Березня 2022 18:01
Сьогодні у Ковелі прощалися із загиблим від рук російських окупантів Сергієм Смітюхом. Волинянин загинув 11 березня під Волновахою.

Про це повідомляють на сайті Ковельської міськради.

У Благовіщенському соборі відбулась панахида за загиблим у війні військовослужбовцем. Від храму вулицею Незалежності велелюдна процесія пройшла на площу Героїв Майдану.

Разом із родиною, громадою, військовими побратимами йшов міський голова Ігор Чайка.

«У нас знову день скорботи. Скорботи в гордості. Герой, якого ми проводжаємо в останню путь, був відомим багатьом ковельчанам. Він був офіцером, мав блискучий послужний список. Працював у поліції. Сергій Смітюх зоставив світлу пам‘ять для кожного з нас. Бо якщо Україна і стає сьогодні на коліна, то тільки перед такими Героями – як Сергій», – сказав Ігор Чайка, звертаючись до присутніх.
«Сергій Олексійович – наш Герой сьогодення. Він пройшов АТО. А коли російські окупанти прийшли на нашу землю, повернувся з-за кордону і став на її захист. Це непоправна втрата для його родини, друзів, колег. Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях,» – розповів колишній колега по службі Іван Тусь.

Сергій мешкав у Ковелі, але шість років тому почав зводити дім в Ружині. Тож чимало його односельців приїхали, аби попрощатись з ним. А сусіди, не стримуючи сліз, говорять тільки хороше, згадуючи цю світлу, прекрасну людину.

«Сергій за цей короткий проміжок часу, який ми його знаємо, зробив так багато, що декому і життя не вистачить. Великий трудівник, який, здається, уміє все: сам дім будував, і сад уже посадив поряд. А який він прекрасний сім’янин, чоловік, батько, дідусь. Він був хорошим прикладом для всіх. Другом для старших і дітей. Ми всі його шанували і захоплювались його добропорядністю.

По сусідству з ним мешкали самі пенсіонери. Ми йшли до нього з різними проханнями: чи шибку засклити, чи замок вставити, чи поле зорати, чи передачу завезти дітям.

Жодного разу він нікому не відмовив, а завжди допомагав, виручав. Ми сумуємо за ним і оплакуємо його», – розповідає Надія Поворознік.

Сергієві Смітюху було 52 роки. У нього залишились мама, дружина, дві доньки та троє онуків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus