USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі ремонтують водогін за новітньою технологією – без руйнування асфальту

1 Грудня 2022 21:42
На вулиці Грушевського УВКГ «Ковельводоканал» проводить заміну системи водовідведення. Кошти на заміну мереж виділено з бюджету громади.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Як розповів майстер підприємства Владислав Ковальчук, працюватимуть тут упродовж тижня і планують замінити 170 метрів труб. Також він наголосив, що роботи виконують за новими технологіями, без руйнування асфальтового покриття.

Їх проводить фірма із Запоріжжя – ТОВ «Авто-М», яка частину свого бізнесу релокувала у Львів. До речі, такі технології на Волині використовуються вперше.
«Ми проводимо санацію труб. Спочатку за допомогою спеціального обладнання їх оглядаємо, ретельно вичищаємо. Після цих операцій в трубопровід вводиться рукав, який закріплюється спеціальною сумішшю. Тобто ми просто реставруємо трубу. Тепер всередині старих мереж – поліетилен, термін служби – більше 50 років. За один день роботи пройшли 30 метрів, а відкритим способом такі роботи зайняли б більше часу», – зазначив майстер запорізької компанії Ігор Гошко.

Читати ще: Просідання дороги та забруднення довкілля: старі каналізаційні труби у Ковелі потребують негайного ремонту

За словами головного інженера «Ковельводоканалу» Вадима Огея, такий спосіб заміни мереж вони планують використовувати і в подальшому. Це менш фінансово затратно, адже не потрібно викопувати траншеї, потім відновлювати дорожнє покриття. Така технологія дозволяє проводити роботи в стислі терміни, вони створюють значно менше незручностей мешканцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus