USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ковелі відкрили міст після капремонту. ФОТО

30 Грудня 2014 16:22
З півроку в Ковелі міст через річку Турію, що по вулиці Сагайдачного, був частково перекритий для проїзду транспорту. Будівельна бригада ТзОВ «РБП Транс-мост» з Луцька здійснювала капітальний ремонт пішохідної його частини.

Про це повідомляє «ПроКовель».

ПП «Луцьккомундорпроект» виготовило проектну документацію, де прописало замінити перильне огородження на металеве, деформаційні шви та перехідні плити, а також розширити та зміцнити прохідну частину металевої конструкції, бо за висновками проектного підприємства існуючий стан пішохідної частини мосту не відповідав діючим нормам безпеки людей. Згідно з цим документом, міст мав зруйноване перильне огородження та деформаційні шви, тут було відсутнє силове огородження проїжджої частини мосту від пішохідної.

Зі слів начальника відділу комунального господарства Олександра Балака, підрядна організація вчасно приступила до роботи. Спершу, ремонтній бригаді довелося довести до пуття одну частину пішохідної ділянки мосту загальною протяжністю 66,4 метра, а згодом й іншу. В результаті проїжджа частина навісної конструкції залишилася без змін, а пішохідна - збільшилася в площі, тобто її, згідно проектної документації, розширили. Наразі міст через річку Турія, що по вулиці Сагайдачного, вже повністю відкритий для руху транспорту і пішоходів. Однак, як розповів головний комунальник Ковеля, міська казна ще не змогла повністю розрахуватися з ремонтною організацією за виконану нею роботу, тому є сподівання заборгованість погасити в наступних місяцях 2015 року.

Загальна вартість ремонтних робіт, в тому числі виготовлення документації, її експертиза та проведення технічного нагляду за будівництвом об’єкту, становить мільйон 200 тисяч гривень.

На світлинах, що ми подаємо нижче, ви можете бачити хід ремонтних робіт і нинішній стан моста.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дивись в корінь Показати IP 30 Грудня 2014 23:12
"Згідно з цим документом, міст мав зруйноване перильне огородження та деформаційні шви", - йдеться в документації проектантів. Ну, деформаційний шов для того й названий так, аби деформуватися,перерозподіляючи навантаження на елементи конструкції. Для його реновації не потрібно таких масштабних робіт, як затіяла ковельська влада. Але акцент на "зруйнованому перильному огороженню", нібито дає підстави для масштабної реконструкції. Проте, ніякого руйнування не було. Бетонні перила мосту могли б перестояти ще не один десяток ковельських влад. Судіть самі. Знімок зроблено перед демонтажем перил південної сторони мосту. Невже брехня у висновках проектантів потрібна, аби "попиляти" понад мільйон бюджетних гривень? http://s016.radikal.ru/i334/1412/32/d4e21cff23cc.jpg
степан Показати IP 31 Грудня 2014 10:55
Деформаційний шов не перерозподіляє навантаження!!! Його завдання компенсувати температурні розширення та забезпечити плавний і безпечний проїзд з однієї прогонової будови на іншу!
Дивись в корінь до степан Показати IP 2 Січня 2015 17:53
А розширення, хіба не створює тиск (навантаження) на елемент конструкції мосту - "прогонову будову" ;) ? Однак такі термінологічні диспути не спростовують іншого: для чого було брехати про "зруйноване перильне огородження"?!
будівельник Показати IP 2 Січня 2015 18:05
У Ковелі влада знову "відмила" гроші! Поручні хоч і гарні, але бетонні були більш надійними. А знизу що? Міст сиплеться і до цього нікому нема діла, навіть Балаку!
практик до будівельник Показати IP 2 Січня 2015 18:29
Оці залізні перила зроблені з дешевого металу згниють за пару років. І знов треба буде тратити бюджентні гроші на ремонт. А оті відбійники бетонні? Вони що, проти танкової навали відлиті? Це ж яке додаткове навантаження на опори.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus