USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ситуація SOS: у Ковелі заблокували дорогу перед ветсанзаводом

14 Березня 2017 11:05
Ковельчани заявляють: у місті через ветсанзавод - ситуація SOS. Останнім часом завод не працює, а мертвечину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту.

«Почали возити бозна-звідки, і це ще не було тепла. А що буде, коли потепліє – не хочеться і говорити», - розповіли телефоном Інформаційному агентству Волинські Новини стривожені ковельчани.

Нагадаємо, ще у січні ІА Волинські Новини розповідало, що на околицях Ковеля ветсанзавод скидає туші тварин просто у яму. Уже тоді ковельчани забили на сполох, і екологи заявили, що готують позапланову перевірку.

Сьогодні люди вийшли на пікет, заблокувавши дорогу до ветсанзаводу. Громадяни заявили, що не пропускають лише той автотранспорт, який возить відходи на підприємство, повідомляє Район.Ковель.

«Всіх пропускаємо, тільки щоб не везли туди фляки – відходи із бойні. Поїдьте, подивіться, що там робиться! Там уся земля вже скопана. Гори загиблих свиней і різних нутрощів. Хочемо добитися, щоб у нас була чиста вода! А вони складують, компости роблять з тих відходів, тобто закопують в землю. Ми взагалі проти цього», – розповіли журналісту мешканці міста, які влаштували пікет на дорозі перед ветсанзаводом.


За їх словами, щодня сюди привозили близько 20 тонн відходів. На території заводу між робітником та протестувальником виникла суперечка, бо останній в емоціях вживав «міцні» слова, обурюючись ситуацією.



«Вже зла не хватає. У нас діти ростуть. І припиняйте х**ю займатись! Переробляйте. Ми нічого не скажемо. А ви складуєте. Хвороби «гоните»… У землю позакопували. Ви думаєте, що ми дурні? Цілу зиму закопуєте», – висловлював претензії протестувальник.



«Іди у Верховну Раду і там доказуй, б***! А чого ти тут нам прийшов доказувати?! До Порошенка йди!» – відповідав йому робітник.

«Ось риють котловани і закопують, плівкою накривають. І вони це називають – утилізація. Перемішують з тирсою, хоч мали це переробляти. А там, ще одна яма – вже готова. То це тільки на території заводу. А за забором, що робиться! Пройти не можна!» – розповідає інший протестувальник.



На підприємство приїхали заступник ковельського міського голови Андрій Товстига, член депутатської комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та екології Геннадій Кіндер, державний інспектор державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Михальчук, головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич. Тут в них відбулась розмова з громадськими активістами та директором ветсанзаводу Вадимом Сухоносом.

«Якщо ви доведете людей до ручки, кожен з них, а тут тисячі людей живе, того дєрьма візьме по відрові і занесе до Верховної Ради. І будемо складати там. Будемо робити по-своєму, по хлопському методу», – попередив активіст.

«І на**й закрити той завод, щоб мозгі не кампасіровав. Кому той завод нада? Їм – не неда. Мені теж не нада. Одні тільки проблеми, б** , із-за етого завода. Нє, то поставить, перекопать там і все», – запропонував депутат міськради Геннадій Кіндер.

Заступник мера Андрій Товстига сказав, що потрібно запрошувати на нараду посадовців, які компетентні заявляти щось про гроші, бо завод, який є філією ДП «Укрветсанзавод», не має таких прав.

«Блокування буде тривати до безкінечності, поки ми не доб’ємося свого, тобто позитивного рішення. Ми тут будемо і день, і ніч. Машин з відходами пускати не будемо. Ще такого бардаку не було. Це ж все йде у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту», – висловила впевненість у перемозі громади одна з активісток.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народ Показати IP 14 Березня 2017 11:17
Де Лозінський??????? Хапуга, дорвався до влади то роби щось!!!!! Ось тобі і держпродспоживслужба!!!!!!! Ганьба!!!!!!!!
Просто Лучанин Показати IP 14 Березня 2017 11:18
Ковельчани, пишіть петицію порошенку, скаргу Луценку, Луцьк Вас підтримає!!!!
іван Показати IP 15 Березня 2017 11:36
таке враження то та країна котиться в прірву а не до європейського життя.Усе розвалюють закривають. обєднують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus