USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі збирають гроші на спорудження меморіалу і День міста

9 Квітня 2014 12:42
Меморіал «Борцям за волю України та героям Небесної Сотні» з'явиться у Ковелі. Гроші на його спорудження вже розпочали збирати. Про це ішлося на черговій робочій зустрічі заступника міського голови Ігоря Прокопіва із керівниками громадських об’єднань.

Для спорудження меморіалу відкрито спеціальний рахунок і кожен, хто забажає, зможе перерахувати кошти на монумент. А для контролю за організацією та ходом будівництва створюється громадський актив, кандидатури до його складу найближчим часом мають подати політичні партії та громадські об’єднання, - повідомив ПроКовель.

На продовження розмови Ігор Прокопів запросив присутніх висловити свої побажання щодо формату відзначення Дня міста Ковеля, яке традиційно проходить у першу неділю липня. На думку більшості, свято необхідно проводити, але мінімізувати фінансові витрати на нього. Була підтримана пропозиція голови СК “Ковель”, тренера-викладача з плавання ОДЮСШ Сергія Панасюка щодо створення благодійного фонду на розвиток міста, який би і акумулював кошти на загальноміські мистецькі та спортивні заходи та інші потреби громади.

Правозахисні організації взяли на себе зобов’язання допомогти з юридичних питань, а керівники громадських об’єднань зголосились створити ініціативну групу та розробити Статут організації. Презентувати всі ці напрацювання вирішили на зустрічі з підприємцями міста, які, на думку активістів, безпосередньо мають долучитись до діяльності благодійного фонду.

Щодо місячника з благоустрою, що триває у Ковелі, громадські активісти запевнили, що вони не стоятимуть осторонь і попрацюють разом з усією громадою. Представники ГО “Майдан гідності” Олена Місюра та Людмила Строкова розповіли, що зараз проходить акція «Починай Європу з себе» з очищення узбіччя доріг. Нещодавно вони прибрали територію у напрямку: Ковель – Камінь- Каширський. Цю роботу вони планують продовжувати і надалі та запросили підтримати їхню добру справу.

Сергій Панасюк повідомив, що він із своїми однодумцями найближчим часом має намір зайнятись прибиранням «смуги здоров’я», що проходить вздовж вулиці Варшавської. І якщо бажаючих для наведення порядку в місті вистачає, то виникає проблема з транспортом для вивезення зібраного сміття.

Ще чимало пропозицій озвучили лідери громадських об’єднань під час розмови. Представник Ковельської філії «Союзу Українок» Світлана Рудь передала прохання громадськості – надати перевагу українській музиці у маршрутному транспорті та провести відповідну роботу з водіями щодо культури поведінки по відношенню до пасажирів.

Присутні, зважаючи на факти надання неякісних послуг у різних сферах, запропонували створити «телефон довіри» для інформування влади про проблеми, з якими вони стикаються.

Керівники громадських об’єднань вирішили через місяць провести наступну зустріч, щоб розповісти про результати проведеної роботи та напрацювати плани надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гость Показати IP 9 Квітня 2014 15:13
Ви вже дістали різним збором коштів.Ми всі голі бос, жебраки,ціни вище голови а ти їм здавіай і здавай.дО ЄЕРЕМЄВА, ІВАХІВА ХАЙ ДАЮТЬ НАКРАЛИ БАГАТО В НИХ Є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus