USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Ковелі вперше провели фестиваль сім’ї: збирали кошти на авто для військових

15 Травня 2023 20:35
Ігри, забави, бульбашкове шоу, веселі старти, світлини з поліцейськими, фотозони, флорбол, аквагрим, батл для мам, аукціон, лист для коханих, конкурси – таким насиченим став фестиваль сім’ї, який у Ковелі проводили вперше.

Про це повідомили в Ковельській міській раді.

Інна Третяк, організаторка, директорка центру соціальних служб, розповідає: з ініціативою щодо такого дійства виступили представники християнської церкви «Життя».

А коли почали готуватися, дуже багато людей доєднались.
Це – соціальні служби міста, церква «Благодать», Церква Блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ, поліція, молодіжний центр «Місто ідей», ЗДО №3 «Теремок», мобільна бригада соціально-психологічної підтримки, служба у справах дітей, Палац учнівської молоді, агенція «Шоколад», магазини «Кулька» та «До мажор» заклад The Spiceroom Kovel, Sport timе, сім’я ресторанів Cllasic, кінотеатр «Прем’єра», спортивний клуб СІЧ, ГО «Молодіжний центр «Ковель».
Читати ще: У Луцьку покажуть виставу «Військовий концерт» від київського «Театру драматургів»

Найбільше у захваті від фестивалю дітвора. Валерій Редько прийшов з мамою Аллою. Він давно хотів аквагрим, і тепер його мрія здійснилася. Пані Алла каже, що їм дуже усе подобається.
«Чудово. Головне, що у нас тут тихо, мирно завдяки нашим захисникам», – додає жінка.

За словами організатора, представника церкви «Життя» Едуарда Ювченка, мали дві мети, коли усе задумували.
«Перша – популяризація сім’ї: міцна родина – сильна Україна. І дату вибрана невипадково. Адже 15 травня, у понеділок, – День сім’ї. Друга – збір коштів для Збройних сил України. Всі локації є волонтерськими, усе зароблене на них ми передаємо захисникам на автомобіль», – розповів він.
Щасливі усмішки дітей і дорослих, блиск в очах, тепло сердець. Справжня сімейна атмосфера весь день панувала у парку.

Завітали на свято й ті, хто був змушений залишити домівку, і тепер їх прихистив Ковель: Яна Батаєва зі Слов’янська, Олег та Світлана Фролови з Каховки.
«Фантастично, емоції надзвичайні. Давно уже не переживали чогось подібного. Важко щось виділити. Дуже великий вибір цікавих забав для сімей, особливо для дітвори», – діляться вони.
До вподоби усім були танцювальні майстеркласи та рухлива анімація з Social Dance від Наталки Смілої та Олександра Кашевського – тренерів Танцювального Клубу для дорослих СК-ДЕНС, кафедри фітнесу та циклічних видів спорту, факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Побував на святі і поспостерігав за цією веселою метушнею міський голова Ігор Чайка.
«Дуже гарний задум. Ковельчани мають нагоду провести весело, дружно дозвілля. А ще всі разом підтримати наших захисників. Спасибі організаторам. Вони доклали багато зусиль, залучили багато однодумців, аби перший фестиваль сім’ї у Ковелі відбувся і залишив хороші враження», – зазначив він.
Олена із сином Данею, їхні рідні ярмаркували на фестивалі з випічкою, яку приготували власноруч. Вони збирають кошти на автомобіль для чоловіка й татка Романа. Він служить у 100-й бригаді. Третій місяць уже воює на передовій. Тож авто йому з побратимами зараз дуже потрібне.

І яким сюрпризом для Олени й Дані стало те, що усі гроші зі скриньок, які наповнювали учасники фестивалю, передали їм на машину. А це – понад 87 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus