USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Ковелі завтра прощатимуться одразу з двома загиблими Героями

7 Квітня 2023 15:23
Завтра, 8 квітня, у Ковельській громаді проведуть в останню путь двох воїнів, які віддали життя за Україну, – 30-річного Євгенія Косарика та 38-річного Юрія Бойчука.

Про це повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка.

Косарик Євгеній Петрович родом із села Доротище Ковельської громади.

Дуже довгим видався шлях воїна, який вже мав бойовий досвід, з поля бою додому. Євгеній був заступником командира бойової машини, навідником-оператором гірсько-штурмового батальйону. Загинув ще 15 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту П’ятихатки Херсонської області.

«Досі не було можливості доставити тіло Героя в рідні краї. Нарешті через майже півроку з моменту його загибелі ми зможемо віддати останню шану загиблому», – написав міський голова.

Бойчук Юрій Сергійович був мобілізований ще 26 лютого 2022 року. Воював на Херсонщині, в Миколаївській та Харківській областях, був механіком-водієм. А 2 квітня 2023 року загинув поблизу селища Дробишеве Краматорського району Донецької області.

Він отримав важкі, не сумісні з життям поранення, коли броньований транспортер, в якому був Юрій, наїхав на міну.

Чин похорону обох загиблих:

10:00-10:10 – літія за загиблим воїном Євгенієм Косариком біля батьківського дому в селі Доротище та прощання біля Свято-Успенського храму. По завершенню охочі односельці можуть поїхати спеціальним транспортом для прощання в Ковель.

13:00 – відспівування обох загиблих у Свято-Благовіщенському соборі Ковеля.

14:00-14:15 – хресна хода вулицею Незалежності до центру міста.

14:15 – громадянська панахида на Площі Героїв Майдану біля міської ради.

По завершенню громадянської панахиди, орієнтовно близько 15:00, – прощання з Юрієм Бойчуком біля під’їзду будинку, що на Відродження, 18, де він проживав із родиною.

Євгенія Косарика поховають на Алеї Героїв міського кладовища.

Юрія Бойчука, як він і заповідав, поховають поряд із батьком на міському кладовищі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Вічна пам’ять і незгасима слава полеглим Героям!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus