USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Ковелі збирають гроші родині загиблого під Волновахою

23 Травня 2014 23:32
Серед шістнадцятьох загиблих 22 травня в Донецькій області – 36-річний ковельчанин Олександр Артемук, - про це повідомляє «ПроКовель».

Ковельчанин сержант Олександр Іванович Артемук – один із тих, хто вважав захист своєї Вітчизни не просто обов’язком, а справою честі. Саме так говорив він рідним, коли допомагав Майдану. Він неодноразово їздив у Київ, відвозив зібрані для майданців гроші та речі. Переживання за долю України, почуття патріотизму посилювалися від думки, що у нього підростає двоє синів – десятирічний Максим та дев’ятирічний Іван, для яких хотілося кращої долі у своїй державі. Саме у той час, коли протистояння на Майдані набували усе більшого суспільно-політичного значення, сім’я Олександра поповнилася довгоочікуваною донечкою Даринкою, якій наприкінці травня виповниться чотири місяці.

У перші дні оголошення мобілізації Олександр пішов до військкомату, аби дізнатися більше про те, що чекає військовозобов’язаних. А вже незадовго отримав повістку. Троє неповнолітніх дітей, мабуть, могли б стати причиною для того, аби не йти до Лав Збройних Сил України. Проте Олександр не став шукати легких шляхів. Рідні пригадують його слова: «Якщо я не піду, ви ж самі мене поважати не будете». Найважче було дружині Валентині. Мабуть, не варто й казати чому. Та вона поважала вибір чоловіка. Тепер важко усім – дружині, дітям, батькам, рідним та друзям. Усім, хто знав Олександра. Він був хорошою людиною, зразковим сім’янином, турботливим сином та братом, вірним другом. Народився і виріс у Ковелі.

Закінчив загальноосвітню школу №2, згодом - професійно-технічне училище №5. Пішов до армії. Строкову службу проходив у Севастополі. У званні сержанта повернувся додому та став облаштовувати власне життя. Працював водієм, займався приватним бізнесом. Створив чудову сім’ю. Щасливе життя родини обірвала звістка про напад терористів на блокпост 51-ої механізованої бригади, у якій служив Олександр. Він загинув під Волновахою 22 травня… йому було лише 36…

Усі, хто хоче допомогти родині загиблого, можуть переказати кошти на рахунок:

Ощадбанк 6706350004306612
Артемук Валентина Миколаївна (дружина).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
юра Показати IP 24 Травня 2014 11:54
Вічна пам"ять героям!
Ліля Показати IP 24 Травня 2014 12:33
Царство небесне Герою! Герої не вмирають! Низький уклін і щирі співчуття сім'ї.
Анонім Показати IP 24 Травня 2014 23:54
сердце обливается кровью,душа кричит как много гибнет молодых ребят,я понимаю гнев всей Украины,я понимаю что может и правильно говорят что почему должны гибнуть чьито дети,мужья,внуки если сам Донбасс молчит,прогнулся под совсем немногочисленной кучей ,,революционеров,,А говорить страшно ,завтра выборы,а голосовать негде,нет Участков,да и предепредили,кто пойдет голосовать о своей безопасности думайте сами,прогнули,навязывают свои решения,а что делать куда бежать от всего этого,еслибы знали как страшно жить ,никогда недумала,что так может быть.Спасибо Вам за все что пытаетесь сделать для нас и простите за ваше горе
авас Показати IP 25 Травня 2014 23:15
Крик ваш в страхе рожденный не туда направляете, у страха нет сочувствия и искренности. Донбас не прогнулся, а включил мозги, чтобы не стать окончательным могильником после добычи сланцевых газов, чтобы прежде всего избавиться от олигархической зависимости. А вы дамочка обосрамшись решили просить прощение за свои грешки? Никто бы не погибал коли имел бы в кармане достаток деньжат и не ездили бы на майдан тех же деньжат подзаработать. Не выбраться никому из нищеты, и войну разожгли специально, свои же, теперь уже легитимные олигархи. И не нужно писать о патриотизме и долге перед отечеством, пока вы люди добрые будете читать и не думать так и останетесь наймытами у шляхтичей. Кому нужна война в Украине? А еще представьте, что нет в той войне россиян, а там ваши земляки убивают моих земляков. И именно в Украине кому то это очень нужно. Пока не слышно чтобы кто то побеспокоился о нашем благосостоянии. Жаль погибших, бессмысленные жертвы. Земля им пухом. Мира вам волыняне, не пускайте воевать с нами своих близких. Это наша земля и мы будем погибать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus