USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковельській виховній колонії 40% звільняють достроково

7 Грудня 2013 11:47
У Ковельську виховну колонію потрапляють ті, хто вперше відбуває покарання у вигляді позбавлення волі. Таких більше сотні. Це юнаки від 16-річного віку, які несуть покарання за тяжкі злочини, за особливо тяжкі – "саджають" у 14 років. Категорія засуджених складна – підлітки, у яких відбуваються гормональні зміни. Максимальний термін ув’язнення, який можуть дати дітям, – до 15 років. Є тут і ті, хто має термін більше 10 років - наприклад, юнак, який після смерті матері убив вітчима.
Із засудженими постійно працюють педагоги та психологи. Хто хоче щось змінити в житті, піддається перевихованою - має шанс на дострокове звільнення.
Залежно від скоєного злочину, підліток повинен відбути обов’язковий термін. Якщо правопорушення важке – потрібно "просидіти" за ґратами половину терміну, особливо важке – дві третини терміну.
Кожну особистість розглядає педагогічна рада. Для цього у засудженого повинна бути сумлінна поведінка, старанність у праці, успіхи в навчанні. Тоді направляють відповідне звернення у суд, який і вирішує подальшу долю юнаків.
На території виховної колонії є загальноосвітня школа II-III ступенів. Працівники установи зазначають, що чимало засуджених які сюди потрапляють - не вміють навіть читати. Знання дають хороші - тим, хто бажає вчитися,- зазначають працівники колонії. Наприклад, цього року четверо здавали ЗНО, усі набрали необхідний мінімум балів, двоє навчаються у виші на державній формі. Також засуджені мають змогу отримати фах: у професійно-технічному училищі є 9 спеціальностей, серед яких фрезерувальник, токар, взуттєвик, пекар, спеціаліст з ремонту автомобілів тощо.

Один із методів реабілітації – зустріч із колишніми засудженими, яким вдалося реалізуватися у суспільстві і мають сім’ї,– розповів заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в області Юрій Безушкевич.
Увесь персонал Ковельської виховної колонії – 160 чоловік.
Засуджених можуть відвідувати рідні раз на місяць до чотирьох годин і раз на квартал до трьох діб. У цих правилах з нового року зміни: короткотермінові зустрічі будуть без обмежень, а довготермінові дозволятимуться щомісяця, й один раз в квартал можливий вихід за межі колонії в супроводі батьків і охоронця. Проте не усі з засуджених мають батьків.
Улюблене заняття юнаків Ковельської виховної колонії – гра у футбол. Також вони вболівають за улюблені команди під час чемпіонських ігор. Для цього за зароблені гроші гуртом купили плазмовий телевізор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus