USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У культурі теж повинна відбутися люстрація, - Славко Нудик

12 Березня 2014 13:41
Соліст «Піккардійської терції» у Луцьку розповів, чи варто митцям займатися політикою, і хто з представників української естради не має права мешкати в Україні.

Про це йшлося під час прес-конференції, щодо всеукраїнського проекту «Твій Шевченко», що відбулася 12 березня у Луцьку.

Член журі конкурсу Славко Нудик вважає, що митцям не варто займатися політикою, а держава буде сильною тоді, коли кожен буде займатися своєю справою професійно. З його слів, українці, на початку 1990-их «з інформаційної голодухи» обирали людей, які «добре скажуть». Митці ж, на його думку, швидше повинні допомагати міністру культури піарити Україну в світі, щоб потім не довелося говорити про те, що ми програли інформаційну війну.

Говорячи про позицію російських митців, які підтримали політику Путіна стосовно України, він зазначив, що сумнівається в тому, що це насправді їхня думка. Можливо, їхні прізвища просто вписали у цей список, не повідомивши митцям.

«Щодо українських митців, які підтримують агресію Росії, то я вважаю, що у культурі також має пройти люстрація. Наприклад, така людина, як Таїсія Повалій, яка зараз десь сховалася, а в 2004 казала, що «порадила б Леоніду Даниловичу ввести танки на Майдан», щонайменше не має права жити у цій країні. Така людина не має права працювати в культурі. Я вважаю, що з неї потрібно зняти всі регалії і нехай собі співає у якомусь російському ресторані», - розповів Славко Нудик.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
небайдужий Показати IP 12 Березня 2014 13:49
Ми вже таке проходили, десь років 90-95 тому, коли цілі пароплави із діячами культури висилали за кордон. Шаляпін виступав в Європs, а не в своїй країні, Сікорський - творив в Америці і т.д. І хто від цього виграв ?
Анонім Показати IP 12 Березня 2014 13:52
Піарити можна якогось недолугого артиста (бо талант і без піару проб*ється!), а не КРАЇНУ! Сам сказав, " що митцям не варто займатися політикою", а тому краще б не зачіпав Повалій, бо вони не рівня, а жити чи не жити їй в Україні - це вже "політичне рішення"!
Нудик Показати IP 12 Березня 2014 14:08
Чего можно ожидать от человека с фамилией Нудик? Ни разу ни удивлен...
Люстрація Волині Показати IP 12 Березня 2014 14:16
А давайте далеко не відходити і створимо люстраційний комітет по культурі. А то про цю сферу думають в останню чергу, а потрібно впершу. Як виявилося питань там дуже багато, як в обласному так і міському управліннях та їхніх підрозділах, спілках, кіностудіях, які вже давно не відповідають своєму призначенню. А ти більше наявність пристарілих 77 річних працівників, як Боря Ревенко взагалі не припустима. Якщо він не розуміє, що вже давно потрібно написати заяву на звільнення, то потрібно йому допомогти. Борис Павлович! Якщо ви такий великий кіноман, то чому ви не створите свою комерційну чи громадську структуру? Для чого отримувати бюджетну кошти тільки за читання вами газет в кіностудії? Вдома читайте на здоровя.
люстратор до Люстрація Волині Показати IP 12 Березня 2014 14:25
О то таких "писак" в першу чергу треба каст...люст...рувати!!! Ти і краплини того не вмаєш, що досяг і зробив для Волині Борис Павлович!!! О то і чмошників "народив" Майдан! Соромно!!!:(
бухгалтер до Люстрація Волині Показати IP 18 Березня 2014 11:03
люстрація давно відбулася, культура розвивається своїм шляхом і успішно представляє Волинь на планеті - фестивалі медовухи та "ремонти" закладів культури своїм шляхом
бачив Показати IP 12 Березня 2014 14:21
"Таїсія Повалій, яка зараз десь сховалася" Вчора під час засідання ВР у залі була!!!
Лучанка Показати IP 12 Березня 2014 14:42
Ревенко зробив багато для Ворлині хвала йому і шана, але старість є старість вже не той рух не ті думки. Так само директор лялькового театру Поштарук дідо старий а ще преться на сцену чого по що. Вибачте потрібно завжди знати коли піти а не щоб у спину гнали.
з Луцька до Лучанка Показати IP 12 Березня 2014 14:52
"Лучанка" а йди но ти познімай на відео, театром покеруй... а ми подивимось!!! Бла-бла-тополя...люстратори хр...ві!!!
Люстрація Волині Показати IP 12 Березня 2014 15:33
А це що велика проблема взяти камеру і познімати за бюджетну зарплату, у нас на Волині таких операторів, які знімають хоч пруд пруди, тільки за свої власні кошти. Спитайте їх молодих-операторів, режисерів, сценаристів, митців, чи знають вони що за це держава платить гроші Борису Ревенку? Сміх та й годі захищати старих пердуханів, які отримують велику пенсію, ще й бюджетну заробітну плату. Є достойна заміна і їм. Тут справа в тому що в Бориса вже не залишилося ні стида, ні совісті. Бо якби залишилась, то пішов би з кіностудії вже давно самостійно за солідну пенсію створювати аматорські фільми і читати газети. геть дідо змаразматів, а ще й на державну роботу човгає.
люстратор до Люстрація Волині Показати IP 12 Березня 2014 15:45
А от цікаво, що б ти свистіла, якби, наприклад, це стосувалось твоїх батьків? Людина на пенсії, а ще має сили і натхнення приносити користь суспільству, ділитись своїм досвідом, що ти домахалась до поважної людини?! Яка в нього державна робота? Ти путо невиховане?!
Анонім до люстратор Показати IP 12 Березня 2014 16:09
Люди з досвідом повинні передавати його молодим та йти на пенсію. Молоді нема де працювати, бо всі посади зайняті.
Луцьк Показати IP 12 Березня 2014 16:12
А, що якби стосувалось моїх батьків. Ну хватить уже,треба давати дорогу молодим.Ну попрацював до 60 і хватить,скільки не греби, то мало.А директор юнацької бібілотеки Мах скільки їй вже 78,може пора,пенсія в неї не 1000 думаю.А зарплата дай Боже у бібліотекарів по 5-6 тисяч,але малувато то ще й доплату беруть за надто важку працю по 50 проц.Коли доплат і так вистачає 50 проц. Юлькіних і 30 проц. за стаж. Скільки бібліотек у місті, а чи їх треба стільки. Дитячі,хто в них ходить, а ніхто.Бібліотекарів кишить сидять один на одному.Ну,ясно за таку зарплату в теплі і чистоті-це просто ажур.Шахтарі такої зарплати не мають.Зайдеш у наукову зали-возом розвертайся ні одного читача,підіть перевірте, а скільки сидить важко пашучи бібліотекарів.Добре,що хоч Інтернет зробили безоплатно,то сидЯть в Інтернеті,стало більше читачів.У бібліотеку ні одна людина просто так не прийде там замкнуте коло своїх,фаршированих,по дзвіночку, кум,сват,брат і т.д. Добре було б,Якби так було,як сказав Романюк через нього брати працівників і тільки спеціалістів, а не будь кого,можливо б ця схема б зламалася.Або в освіті такаж схема. Всі свої
Я до Луцьк Показати IP 12 Березня 2014 20:45
Ну де ви вже бачили такі зарплати? Ця культура завжди і всюди фінансувалась і фінансується по залишковому мінімуму. Чому сьогодні всім поперек горла стоять ці бібліотекарі і чому всіх бібліотекарів прирівнювати до вищого рангу, до обласних директорів, заслужених працівників культури? Ще не пізно, поступайте до ВУЗу , здобувайте професію бібліотекаря і отримуватимете "хорошу зарплату" за ЄТС. Ваша ставка буде 1474 грн. + 50%,вирахують 20% і отримаєте 1700 грн., а 5-6 тис. побачите у ві сні. І не судіть по собі, я не користуюсь бібліотекою, то й інші не ходять.
такі всі розумні ста до Луцьк Показати IP 13 Березня 2014 11:35
Якщо ти таке розумне і в бібліотеки не ходиш то хоч напиши яку і коли ти книжку останню прочитало. Вже надоїли ці недоумки-писаки. Я вчився в університеті і майже кожен день ходив якщо не в університецьку то в наукову бібліотеку. Бібліотеки потрібні розумним людям і тим які хочуть щось знати, але то явно не про тебе.
Шевченко до Луцьк Показати IP 13 Березня 2014 20:05
Чому ви вчепилися до тих бібліотекарів???Бібліотеки повинні бути, так як це культурно-освітні заклади, і той хто читає, прагне до знань розуміє це!Про дорогу молодим згідний!!Так як з віком втрачаєш рух і розуміння навколишнього міняється, так що повинні у бібілотеках працювати молоді особи, для того аби вони розвивалися відповідно до сучасних вимог!
невиховане путо Показати IP 12 Березня 2014 17:33
А хто ще буде домахуватися до Боба як не я? Лисюк і Рожнова його кришують, бояться зачіпати. Він отримує пенсію 3500 грн. і зарплату 3500 грн., майже тисячу доларів. А ти думаєш цей старий єврей лазив би в кіностудію і ходив знімати з державною камерою даром! Хай в нього буде навіть ореол, а в 77 соватися в державну установу за зарплату це занадто. Хай приносить користь суспільству і ділиться досвідом без кіностудії, так би мовити на "вольних хлібах". Побатимо де дінуться його корить і досвід. І чи почує Волинь про хоч один створений Ревенком фільм за межами кіностудії. Давайте оголосимо конкурс на заміщення вакантної посади БОБА., претенденти вже є! Так само як і на місце Лисюка і Рожнової, а то постворювали якісь НМЦ, культурніо-мистецька діяльність яких нікому невідома. Для чого і для кого?
Антоніна Показати IP 13 Березня 2014 10:32
Мій син вивчився завдяки науковій бібліотеці, тому що вчився сам, не за гроші.І не раз він говорив, що в бібліотеці дуже холодно, сидів, працював в рукавицях, а бібліотекарі мало того, що шукали книжки в холоді, то ще й чаєм поїли. Він до цього часу з повагою згадує людей, які з високим професіоналізмом його обслуговували. А Ви шановні, "вбийте жабу", яка Вас душить.
Ірина Показати IP 13 Березня 2014 10:40
Я часто бувала на кіностудії "Волинь", знаю як працює Борис Павлович і його команда, моя мама була бухгалтером в управлінні культури і я знаю, як фінансувалася кіностудія, як вона будувалася і яку роль відіграв в цьому Ревенко. Мені прикро, що якісь "бумагомази" пишуть всяку брехню. Борис Павлович працює для слави Волині, дуже багато зробив щоб про нашу область почули і побачили, а що зробив ти???
Конкретно Показати IP 13 Березня 2014 11:34
Скажіть що конкретно зробив Ревенко? Окрім того, що ходив знімати нікому не потрібні звітні концерти НмЦ, під час яких спав. Кожен може поставити камеру на триногу і спати до кінця концерту. То для цього йому потрібно платити бюджетну ставку режисера, яким він ніколи не був. Він всього лиш ОПЕРАТОР, який вже давно на пенсії. Хай вдома переглядає свої архіви, записи, спить і читає газети. Нічого він не зробив для Волині. Він все життя створював Месидж кінолюбителя.
Українка до Конкретно Показати IP 16 Березня 2014 09:40
Чому ми не хочемо в 60 років, щоб був вихід на пенсію жінкам, а в 65 мужчинам . Так всі хочуть працювати ?????. Виходить треба працювати до останнього подиху на роботі. Помирати на роботі. Працюючому пенсіонеру потрібно самому зрозуміти, що пора до дому. на все свій час. Має пенсіонер здоров'я- будь-ласка, вдома внучат глядіти, квіточки садити, в'язати шкарпеточки, пекти пиріжки для діток. МОЛОДЬ МІНІМАЛЬНУ ЗАРПЛАТУ НЕХАЙ ДЛЯ СІМ'Ї ЗАРОБЛЯЄ НА УКРАЇНІ, А НЕ ЇДЕ ЗА КОРДОН. ВИ ПРОАНАЛІЗУЙТЕ.... СКІЛЬКИ В БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ ПРАЦЮЮЧИХ ПЕНСІОНЕРІВ- ЛІКАРНІ, ШКОЛИ, КУЛЬТУРА...ЧОМУ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ ОБІЖАТИСЬ???? ДОЖИЛИ ДО ПЕНСІЇ, ДОПРАЦЮВАЛИ І ПОДЯКУЙТЕ ЛЮДЯМ І БОГОВІ І ДО ДОМУ . Якщо є здоров'я і розум- тоді вдома себе реалізуйте, творіть, робіть, ЧУДІТЬ!!! ВІДДИХАЙТЕ- не мучтеся!!!!
Згідна до Українка Показати IP 16 Березня 2014 16:39
Працюючі пенсіонери - на пенсію!!! Нічого обіжатись. Творіть, працюйте, фантазуйте- вдома. Якщо є сила і здоров'я - на поле бурячки сікти і коровки доїти- будь- ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus