USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

У курортному Коблевому злива затопила бази відпочинку

8 Липня 2021 10:31
У курортному селищі Коблеве на Миколаївщині після зливи затопило вулиці та бази відпочинку.

Це УНН підтвердила речниця ГУ ДСНС у Миколаївській області Ілляна Пацюк.

Зі слів речниці управління ДСНС, така ситуація – наслідки зливи, яка тривала тут кілька днів. Місцями рівень води – «вище коліна». А в курортному селищі відсутні дощові каналізації.

Так, за попередніми даними станом на позавчорашній день, 6 липня, було відомо про щонайменше 6 підтоплених баз відпочинку. Однак, цифра приблизна.

«Є два варіанти, що з цим робити. Перший - відкачувати і скидати в море, бо море там поряд, але це не варіант, бо ця вода брудна, вона із глиною, землею тощо. Тобто в море її не можна. Другий - зливати її в каналізацію. Але там каналізація вся приватна у базах відпочинку. Бази відпочинку не хочуть ту воду приймати, бо її багато і це пов’язано з деякими витратами додатковими, які вони не хочуть нести. Тому вибрали третій варіант: асенізаторські машини. Вони і відкачують, і возять за межі Коблевого», – зазначає у коментарі Суспільному заступник голови Миколаївської ОДА Микола Марінов.

Водночас, за даними Миколаївської ОДА, 6 липня внаслідок негоди на території сусідньої Кіровоградщини висхідний рівень води у річці Гнилий Єланець викликав прорив трьох дамб у місцевих ставках Бобринецького району. У результаті велика вода дісталась й Миколаївщини. Виникла загроза підтоплення території Єланецької селищної ради Миколаївщини. Обласна влада скликала позачергове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, де ухвалили рішення та визначили заходи для запобігання виникненню надзвичайної ситуації.

Станом на ранок 7 липня, за повідомленням, рівень води у річці Гнилий Єланець знижувався. З 8 липня Миколаївщина опиниться у зоні дії антициклону, опади вщухнуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus