USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Китаї з поширенням коронавірусу бореться штучний інтелект

7 Лютого 2020 12:40
Спалах коронавірусу, який стався в Китаї, дав поштовх для розвитку технології штучного інтелекту. Так, в деяких відділеннях дезінфікуючі засоби розприскують роботи, а боти попереджають людей про правила карантину, повідомляє ZN з посиланням на Tech in Asia.

У Шанхаї технологія штучного інтелекту використовується для більш ефективної ранньої діагностики коронавірусу. Тим же, хто потрапив у зону ризику розвитку захворювання, дзвонять боти, які задають питання про здоров'я і рекомендують залишатися вдома.

"Виходячи з вашого стану, ми рекомендуємо вам залишитися вдома на 14-денний карантин... ми відправимо ваші дані центрам здоров'я, будь ласка, зверніться в місцевий комітет, якщо вам потрібна якась допомога", - сказав ШІ-бот одному з пацієнтів.

Голосовий робот, який збирає і перевіряє інформацію, включаючи ім'я пацієнта, стан здоров'я та місцезнаходження, задає різні питання і може здійснити 200 дзвінків за п'ять хвилин. Людям на це знадобилося б дві-три години. Бот аналізує інформацію і робить денні звіти, що дозволяє прискорити процес моніторингу швидкості поширення вірусу.

Автономні роботи також замінили людей-прибиральників в лікарнях, щоб уникнути їхнього зараження. За даними китайських ЗМІ, робот, розроблений компанією Shanghai Lingzhi Technology, може розприскувати дезінфікуючі речовини три години без зупинки.

У більш віддалених регіонах Китаю влада використовує дрони, оснащені гучномовцями, для попередження людей про необхідність залишатися вдома або носити маски. Технології штучного інтелекту використовуються також на контрольних точках в аеропортах і на залізничних станціях.

Китайська інтернет-компанія Qihoo 360 разом з NoSugar Tech розробила платформу, яка дозволяє користувачам дізнатися, чи не подорожують вони з кимось, хто заразився новим коронавірусом. Для створення платформи використовуються дані з офіційних джерел, а для її обробки та оновлення – ШІ.

Користувачам необхідно просто ввести дату подорожі і номер рейсу або потяга. За два дні після релізу, додатком скористався 21 мільйон осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus