USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як відбувалася евакуація австрійців з Уханя – розповідь волинянки

20 Лютого 2020 15:22
До Відня австрійців з Уханя привезли близько трьох тижнів тому. Всі вони були здоровими. Зустрічали їх медики у спеціальних захисних костюмах (очі, обличчя, руки закриті). Але в межах безпеки їх розмістили в 14-денний карантин, в одномісні палати, де було все необхідне для повноцінного перебування. Єдине, чого вони були позбавлені – зустрічей з рідними – розповідає волинянка Валерія Лесюк, яка мешкає у Відні.

З її слів, про те, як їх евакуювали, куди розмістили, які умови – про це все писали в місцевій пресі з детальними фото.

«Щодня тут інформують людей про короновірус. Які методи безпеки задіяні, що зроблено, як вберегтися. Так люди дізнаються, що у резервному фонді міста є маски; що обробляються спеціальними розчинами АЗС; що людям, які прилітають з Китаю теж вимірюють температуру і створено спеціальний медичний пункт в аеропорту.

Щодня розповідають про те, що відбувається зараз в Китаї і в самому епіцентрі епідемії», – йдеться у дописі волинянки.

Однак, пише Валерія, що і у Відні є панічні настрої серед населення.

«Кілька днів тому я помітила, що на вулицях майже нема китайців. Як виявилось, вони почувають себе тут некомфортно. Китайські кафе і ринки люди зараз обходять стороною, від чого ті несуть збитки. У метро нещодавно одного китайця виштовхав пасажир з купе потягу (про це читала в пресі). А сьогодні в газеті є невеличка замітка про дискримінацію не лише китайців, а й корейців, які зовні дуже схожі», – пише волинянка і додає, що не варто засуджувати українців, які настрахані недієвістю влади щодо евакуації наших українців з Уханя.

«Люди позбавлені будь-якоі інформаціі, яку від них постійно приховують. У соцмережах працюють ферми ботів, яких видно за помилками та однаковими коментарями.

Немає адекватного реагування на цю ситуацію, тому є паніка. Хоча бачимо, що у розвиненій країні людям теж властиве це панічне почуття.

Евакуцію потрібно проводити за будь-яких обставин. Бо це наші співгромадяни. Це – українці. От яким чином це у нас робиться і яка безвідповідальність вищоі гілки влади – це вже інше питання», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus