USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Києві перепоховали останки Олександра Олеся

29 Січня 2017 15:11
Олександра Олеся та його дружину Віру перепоховали на Лук'янівському кладовищі у Києві, передає УНН.

На Лук'янівському кладовищі відбулася церемонія перепоховання Олександра Олеся та його дружини. Їх могили започатковують "Алею почесних перепоховань".

"Він першим закладе "Алею почесних перепоховань", - сказав міністр культури Євген Нищук.

Він не виключив, що з часом Україна повертатиме на свою території військово-політичних, наукових та громадських діячів.

Під час церемонії перепоховання були виконані пісні на вірші поета.

Нагадаємо, 3 січня у Чехії спалахнув скандал щодо могили українського письменника Олександра Олеся, тіло якого вирішили примусово ексгумувати. У могилі Олеся збираються поховати іншу людину.

Як відомо, Олександр Олесь помер у 1944 році. За чеськими законами, після поховання родичі або друзі померлих повинні платити ренту за місце на кладовищі, розміром в 20 тисяч чеських крон на 10 років (приблизно 20 тисяч грівень – ред.).

За словами представників місцевої української громади, до недавнього часу ренту за могилу Олеся платив, за власною ініціативою, громадянин Чехії і виходець з України Володимир Михайлишин. Однак нещодавно Михайлишин помер, і тепер його син хоче поховати батька на могилі Олеся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus