USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Києві розпочався найграндіозніший український рок-фест

9 Липня 2016 10:54
6 сцен, 130 гуртів та десятки тисяч відвідувачів – грандіозне музичне дійство України під назвою «ATLAS WEEKEND» відгриміло свій перший день. Дійство триває в Києві з 8 по 10 липня, відвідають його, відповідно до прогнозів організаторів, близько 300 тисяч гостей.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, кращі з кращих українських та зарубіжних музикантів виступлять у рамках фестивалю «ATLAS WEEKEND» перед гостями на території ВДНГ. Головна музична подія року обіцяє бути грандіозною та зібрати близько 300 000 відвідувачів. Atlas Weekend відбувся вперше минулого року. Зібравши близько 20 тисяч людей, він став найбільш насиченою подією літа.

Тоді, вперше за всю історію проведення різних музичних фестивалів, організатори зробили основний акцент на молодій українській музиці. Як зазначили організатори дійства під час прес-конференції, приуроченої до відкриття фестивалю, відвідувачів чекають море позитивних емоцій від різної, але драйвової та неймовірної музики. На запитання журналістів про те, що при підготовці видалось найважче, організатори зазначили, що серед інших – це матеріальна складова. Мовляв, важко було домовитись за адекватний цінник в доларах, враховуючи здешевіння гривні.

«А ще на це діло «пішло» дуже багато банок RedBull’у», - жартує генеральний директор фестивалю Дмитро Сидоренко.

Слід зауважити, що працювати цьогоріч дійсно було над чим, адже список виконавців, порівнюючи з минулорічним, збільшився в декілька разів. Відтак, протягом трьох фестивальних днів свої програми на чотирьох сценах представляють музиканти з України, Росії, Білорусі, Європи і США. Серед інших, це Apocalyptica, GusGus, Іван Дорн, Бумбокс, Друга Ріка,BRUTTO, Jamala, Pianoбой, Onuka, The Maneken, O.Torvald, 5'nizza, Валентин Стрикало, Сергій Бабкін, The Retuses, Bahroma, The Erised, Mgzavrebi, Срібне весілля, Вагоновожаті, С.К.А.Й., Один в Каное, SunSay, Марія Чайковська, Flëur, Brunettes Shoot Blondes, Epolets, Alloise, PUR: PUR,Biplan, Secret Avenue, Beissoul & Einius, I am waiting for you last summer, Dvoe, KATYA, Peter and the Wolves, Tape Flakes, Fontaliza, Станція Мир тощо.

До слова, є серед них і волиняни – першого дня фестивалю зі сцени «Країни мрій» присутніх тішив гурт «Флайzzzа».

Щоправда, не обійшлось без нарікань. Часто від гостей фесту доводилось про ледве не трагічні муки вибору – мовляв, стільки крутих виконавців виступає одночасно, що встигнути хочеться скрізь, а вух і ніг – лише по одній парі.

Без сумніву, чи не найбільше гості дійства чекали виступу грузинської співачки Ніно Катамадзе, гурту «Машина времени» і переможниці Євробачення-2016 – Джамали.

Разом з гуртом Insight Ніно презентувала неймовірну програму, під ритми якої колихалось ледь не все поле. Наостанок виступу хтось з гостей презентував їй великий букет соняхів, чим неймовірно потішив виконавицю.
Відповідно до лайн-апу, опісля на сцену мала вийти Джамала, а закривати фестивальний день – Андрій Макаревич з гуртом, який встиг стати живою класикою в своєму жанрі. Проте, з об’єктивних причин вони помінялись місцями.

Андрій Макаревич та Олександр Кутіков під час прес-конференції дещо привідкрили завісу таємничості над їх наступним туром Україною, який планують вже зовсім скоро. Андрій Вадимович зауважив, що столицю України він дуже любить і не втрачає нагоди зустрітись тут зі старими друзями.
Щодо старих друзів, то саме зустріч з ними і нагадувала виступ «Машины» - музиканти потішили присутніх власною «невмирущою класикою», але й презентували одну з пісень нового альбому.

Традиційно тепло зустріли на головній сцені і тріумфаторку Євробачення-2016 – Джамалу. Публіка була в захваті від лайвового виконання мотивів, яких їм доводилось чути раніше. Наостанок артистка виконала пісню, з якою тріумфувала на європейському пісенному конкурсі цьогоріч.

Прискіпливому читачу може здатися, що поза головною сценою нічого цікавого на «Атласі» не відбувалось взагалі, проте це зовсім не так. Навпаки – велику публіку збирали біля сцени і Глеб Самойлов & The Matrixx з найкращими хітами «Агати Крісті», KozakSystem та чимало інших. Річ у тім, що «музичний компот» цьогоріч вийшов настільки насиченим та багатим на непоєднувані, на перший погляд, «інгредієнти», що виділити з нього щось одне – вкрай важко. Проте, в цьому і є одна з головних «фішок» цьогорічного «Атласу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus