USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Києві знайшли базу, де закупляють небезпечне масло для всієї столиці

3 Вересня 2018 08:58
У Києві працює база на кількох гектарах землі, якої не існує за документами. У цьому місці закуповується багато постачальників, які продають справжній фальсифікат.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, дослідження якості молочної продукції розпочалось із району метро Академмістечко. Тут товар реалізують без документів та сертифікатів, без дотримання державних стандартів.

Як виявилось, продукція - стовідсоткова підробка без додавання краплі молока. Експерти підтвердили, що таким обманом є чи не кожна друга пачка масла в Україні.

Нагадаємо, в одному з ефірів ТСН.Тиждень повідомлялось про роботу фірм, які виробляють нібито масло. Проте на Полтавщині та Прикарпатті підприємство працювало тільки на папері. Виробництво підробного масла - давня і безкарна схема із прибутком майже у 500%. Лише після циклу сюжетів почалися якісь рухи.

"Держспоживслужба виявляла це масло. Вони виїжджали на перевірки. Рух пішов після сюжету, після того як Алла Мазур сказала, що треба звернути увагу", - повідомила Влада Миронова з органзації "Громадський контроль" .

Держспоживслужба зробила заяву, згідно з якою, масло з сюжету визнається небезпечним продуктом. На полтавському заводі розпочались перевірки.

Під час перевірки закладів торгівлі на Академмістечку не виявилось куточків споживача, документів на підприємницьку діяльність. Це заборонено, однак ці горе-бізнесмени знають, що роблять, адже Держспоживслужба не може перевіряти та штрафувати того, про кого нічого невідомо.

"У місцях невстановленої торгівлі, в місцях, де не несуть жодної відповідальності і є у зоні відповідальності правоохоронних органів, вони саме і продають таке масло, яке не несе користі здоров’ю", - зазначив заступник голови Держспоживслужби Києва Олександр Овчаренко.

У місцях продажу після перевірки знову виявилось фальсифіковане масло. Туди була викликана поліція, яка має встановити законність або незаконність торгівлі. Далі правоохоронці мають розбиратися чому торгують підробкою. Почувши це, продавчиня просто зачиняє магазинчик і йде. Ми знаходимо її неподалік, вона ховається від нас за виходом з метро. У районі метро Академмістечко десятки торговельних точок працюють без дозволів і документів і їх мали б закрити всі.

Однак, дочекатися правоохоронців не вдалося, тому журналісти провели своє розслідування. Продавчиня згадала, що це підробне масло власник закуповує на Подільській гуртовій базі. "Подільська гуртова база - це база, де більшість магазинів купує свою продукцію ніби нелегальним шляхом, не маючи жодної дозвільної документації. Так і з'являється фальсифікована продукція", - повідомила активістка Влада Миронова.

На базі складається враження, що потрапляєш до найгірших районів Азії. Які там документи, які там холодильники, дотримання стандартів, температурного режиму - все лежить навалене в спільну купу. Коробки з маслом кинуті просто долі в пилюці. Поруч є ковбаси, кури, сири теж без холодильників. Поява камери буквально зупинила торгівлю, ятки просто закриваються.

Подейкують, що базу кришує хтось на ім'я Ярик. Спеціалістам Держспоживслужби буквально хамлять. Продавці відчувають свою цілковиту безкарність. Хоч щось дізнатися заступнику голови держспоживслужби пану Овчаренку вдалося тільки під виглядом звичайного покупця.

Слід зазначити, що за документами замість бази має працювати звичайна крита автостоянка. Відтак, офіційно перевірити і припинити беззаконня чиновники не можуть.

"Подільська оптова продуктова база офіційно ніде не зареєстрована як оператор ринку, але ми бачимо на вивісці, що вона активно діє. У Держспоживслужбі вона незареєстрована і фактично поза законом. Цієї бази немає в реєстраційній базі, тому її додати в план заходів неможливо", - повідомив Олександр Овчаренко.

На базу-привид можуть вплинути хіба силовики. Напевно, про неї ні сном, ні духом не відає мерія Києва, хоча на іншому боці міста діє ще одна така база. Придбане на Подільській оптовій базі масло виявилось стовідсотково небезпечною для здоров'я хімічною підробкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
опа Показати IP 3 Вересня 2018 09:22
Овчаренко, якщо бази не існує, то запустіть бульдозери і зрівняйте все з землею!!!
лучани Показати IP 3 Вересня 2018 10:41
На Пасажі такого масла багато і антисанітарії також.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus