USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку біля лабораторії, де тестують на COVID-19, – стихійне сміттєзвалище з використаних шприців та масок

10 Липня 2020 18:07
У Луцьку біля вірусологічної лабораторії, яка знаходиться на вулиці Підгаєцькій, виявили використані маски, рукавиці та шприци.

У цю лабораторію звозять зразки для ПЛР-тестів на коронавірус з усієї області, розповіла Суспільному Волині головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

Сміття біля лабораторії знайшли працівники муніципальної варти Луцька. Видали три приписи.

«Ці приписи за добу виконали. Вірусологічний центр покосив траву, замалювали рекламу наркотиків та прибрали сміття», – розповіла виконувачка обов'язків начальника відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом Тетяна Головій.

Вхід у лабораторію обмежений, працівники центру коментувати ситуацію на місці відмовилися. Неподалік розташоване відділення екоінспекції. Там розповіли, що сміття під лабораторією лишили відвідувачі.
Зі слів головної санітарної лікарки області, приміщення лабораторії орендують, напередодні звідси забрали 2 тонни медичного сміття.

«Халати, маски, пробірки кладуться в мішки біобезпеки, дезінфікуються, запаковуються і зберігаються в окремому приміщенні. Тому такі відходи, які оприлюднили, не могли бути з лабораторії», – каже Наталія Янко.

Утилізацією небезпечних медвідходів займаються ліцензовані організації, розповіла екологиня Людмила Клюка. Таких в області наразі немає, укладають договори з підприємствами з інших областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
і я не я і хата не м Показати IP 10 Липня 2020 22:46
Цікаво якщо то не ваші відходи то відповідальність несе той в кого арендується приміщення, територія? В наказі 325 про поводження з медвідходами чітко все розписано. Навіть пандемія не змогла добитися повного виконання наказу (№325, 2015р) по області, ніхто не займається медичними відходами, всім по барабану. В лікарнях залежить від позиції головного лікаря, чим далі від великих закладів тим більше бардаку як в цій "конторі".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus