USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У лікарні померла відома волинська поетеса

7 Січня 2017 11:22
Відійшла у вічність Світлана Костюк, поетеса з Волині, член НСПУ, автор семи поетичних збірок, лауреат та переможець багатьох літературних конкурсів.

Письменниці не стало на Різдво, повідомляє «Радар».

Світла, прекрасна людина, яка своїм високим поетичним словом осявала й зігрівала багатьох, відійшла в засвіти Різдвяного вечора. В Луцьку, в лікарні, о 22.08, не знаючи, що вже помирає.

Вона часто завершувала свої дописи на фейсбук дивовижною фразою: “Тримаймось на відстані променя”.

Сьогодні ця відстань стала неосяжною.

Смертельна хвороба два останніх роки брала своє, але Світлана трималася так гідно, так хоробро. Усі ми вірили: ця неймовірна жінка переможе.

ЧИТАТИ ЩЕ: АДВОКАТ РОЗПОВІВ, ЯК ПОЕТЕСА СВІТЛАНА КОСТЮК СТАЛА НА ЗАХИСТ БІЙЦІВ 51 ОМБ

Іще зовсім нещодавно їй пощастило побувати в Єрусалимі. Привезла на Святу землю свою нову книжку –“Зцілення любов’ю”. Потім виклала світлини з подорожі на своїй сторінці.



Нагадаємо, у вересні книга волинянки Світлани Костюк «Босоніж в небо» вийшла друком у Нью-Йорку.

У Нововолинську вона мешкала поряд із ліцеєм. Там донедавна викладала. Туди й подарувала два десятки примірників нової книжки.



Довідково.

Світлана Степанівна Костюк (дівоче прізвище Бусел, народилася 30 листопада 1964 р. у селі Кукли Маневицького району Волинської області) — українська поетеса, журналіст, педагог, громадський діяч. Член Національної спілки письменників України (з березня 2015).

Закінчила із золотою медаллю десятирічку в Куклах. Після школи закінчила Луцьке культурно-освітнє училище (спеціальність – бібліотекар) і Волинський університет імені Лесі Українки, факультет філології.

Працювала бібліотекарем, кореспондентом районної газети (у зоні ЧАЕС), викладачем рідної мови, директором школи у Іваничівському районі. Голова районної ГО “Спілка «Чорнобиль України».

Учасниця численних міжнародних та вітчизняних форумів і конференцій.

Автор книг поезії «Спалахи душі» (1998), «Наодинці зі світом» (2012), «Маленьке диво» (2012), «Листи без конвертів» (2013), «Мереживо чудес» (2014), «Про що шепотіли листочки» (переклади польською, 2014), «Траєкторія самоспалення. Щоденникові записи у віршах» (2015), «Barefoot to the sky» («Босоніж в небо», переклади англійською, США, Нью-Йорк, 2016), «Зцілення любов’ю» (Чернівці, «Букрек», 2016).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанка Показати IP 7 Січня 2017 11:54
Вічна пам'ять! Це була Поетеса від Бога...
віра Показати IP 7 Січня 2017 12:08
Вічна пам"ять!
Я Показати IP 7 Січня 2017 13:15
Дуже шкода, така ще молода, гарна позитивна людина, Царство небесне, вічна вдячна пам'ять наша...
Анатолій Бідзюра Показати IP 7 Січня 2017 14:46
Царство Небесне і земля пухом! Мала поетичну іскру у душі від Бога, добру і щиру душу. Це не кожному і не завжди дається. Хай спочиває у Бозі.
Наталка Показати IP 7 Січня 2017 16:07
Царство небесне і вічний спокій душі твоїй, світла душевна людино! До щему в серці, до глибини душі вражали і вражають твої вірші! Такі, як ти роблять цей чвіт чистішим, добрішим, поряднішим...Спочивай з миром..
Ігор Ольшевський Показати IP 7 Січня 2017 19:56
Ще так недавно редагував "Зцілення любов'ю" пані Світлани, і от... Царство Небесне...
Людмила Вегера Показати IP 8 Січня 2017 01:49
і на небесах писатиме вірші.
Людмила Показати IP 8 Січня 2017 08:28
"Немає ангелів серед людей, нема й не буде. Та головне - це знати, що ще є між нами люди." (С. Костюк) Це дійсно була ЛЮДИНА... Бог забирає найкращих. Вічна пам'ять... Щирі співчуття родині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus