USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У лікарні в Луцьку оперували немовля з розщепленням хребта

17 Серпня 2023 10:35
Нещодавно з Волинської обласної дитячої клінічної лікарні виписали маленьку волинянку Даринку. Дівчинка народилася зі страшною хворобою – spina bifida – це дефект розвитку хребта, який полягає у розщеплені хребетного каналу. Однак волинські лікарі успішно пролікували новонароджену дитину.

Про це у Facebook повідомила засновниця Всеукраїнської благодійної організації «Мама і немовля» Алла Мельничук. У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини вона розповіла, що про випадок Даринки дізналася від лікарів. Організація одразу ж взялася допомагати, оплативши шунтуючу систему

«Даринка – новонароджена дівчинка. Якщо у дітей виявили цю хворобу, їх одразу ж потрібно лікувати. У цьому випадку лікарі зробили все необхідне. Дитина розумово збережена. Волинські лікарі показують дуже хороші результати. Наша організація допомагла на Волині більше сотні дітей, тридцять відсотків з яких саме з такими діагнозами», – зазначила Алла Мельничук.
Генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства» Ірина Горавська зауважила, що випадки захворювання spina bifida непоодинокі.

«Це вроджена важка патологія розвитку хребта, яка потребує нейрохірургічного втручання, операція є доволі вартісною. Але ми таких діток оперуємо, виходжуємо і виписуємо. В залежності від розміру дефекту хребта в майбутньому такі дітки ще мають певні проблеми, тому їм потрібно проходити реабілітацію», – сказала Ірина Горавська.

Відзначимо, що Даринку лікувала та оперувала команда лікарів Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, зокрема Іван Бобрик, Оксана Трохимюк, Роман Довгун, Вікторія Савчук, Тетяна Кощій, Владислав Лисенко.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus