USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Реалії обласної дитячої лікарні: зі стелі тече, на підлозі стоїть вода

18 Лютого 2016 19:03
Чимало нагальних проблем за 30 років керівництва не вирішувалось генеральним директором Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Григорієм Ващиліним.

Приміщення кухні із 1997 року не ремонувалось, що особливо вдало акцентує дірявий дах. Персонал під час дощу підставляє тазики та дивом уникає потрапляння шматків стелі у страви. Старезні вікна пропускають холод та легко відчиняються ззовні.

Не менш проблемною є пральня закладу, де старі машини протікають, а відсутність вентиляційної системи ускладнює робочий процес прачок. Жінки змушені працювати у гумових чоботях та спецодязі, проте й це не рятує їх від промокання ніг.



Нагадаємо, що 10 лютого під час сесійного голосування депутати облради підтримали проект рішення про звільнення з посади гендиректора Волинського дитячого територіального відділення Григорія Ващиліна. Потому обов’язки керівника профільна «соціальна» депутатська постійна комісія облради рекомендувала покласти на заступника генерального директора по медичній частині Людмилу Гагаловську.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Григорій Ващилін зумів організувати бізнес на роботі. Йдеться про аптеку «Астрон» біля медзакладу, у яку рекомендують іти пацієнтам.

Згодом активісти показали будинок, в якому він мешкає і поцікавилися, звідки у медика гроші на таке будівництво.

Представити тимчасового виконувача обов’язків генерального директора до лікарні завітали заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та голова фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» в облраді, голова тимчасової контрольної комісії з питань перевірки комунальних підприємств, установ та організацій Вячеслав Рубльов. Як зазначив заступник голови облради, метою візиту стало перш за все ознайомлення із діяльністю та проблемами лікарні.



«Сьогодні ми працюємо над тим, щоб жодну комунальну установу не оминути увагою, – зауважив Вячеслав Рубльов. – Ми відвідаємо усі установи та детально розглянемо, чим і як допомогти. Одним із підходів буде зміна менеджменту. Так з першого кроку почнеться велика дорога, а Волинська область буде працювати по-іншому».

Вячеслав Рубльов запевнив колектив закладу, що керівники комунальних установ сьогодні можуть нічого не боятися і звертатись до голови обласної ради Ігоря Палиці з проблемами на пряму, а на найближчій сесії депутати зроблять все можливе, аби закласти кошти для вирішення зазначених питань.

Перші кроки у напрямку допомоги обласній дитячій лікарні були вже зроблені. З ініціативи обласної ради КП «Волиньфармпостач» надало лікарні препарати для дітей-сиріт на суму 18 тисяч гривень. Як зазначає директор підприємства Михайло Півнюк, список препаратів надало керівництво медичного закладу, а тому містить найнеобхідніше.

Варто зазначити, що і фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» давно співпрацює із обласною дитячою лікарнею. Серед втілених проектів ремонт холу консультативної дитячої поліклініки та художнє оформлення стін поліклініки та дитячої ігрової кімнати відділення онкопаталогії стипендіатами фонду, студентами Волинського державного училища культури і мистецтв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Василь Показати IP 18 Лютого 2016 19:49
Ух ти як взялися. Але є декілька конкретних питань до тих самих депутатів: "Такий" будинок в Ващилина говорить про те що депутати добре про нього дбали і платили хорошому спеціалісту достойну заробітну плату. Ч все таки не дбали і примушували шукати шляхи для неправомірних дій? Пральня та їдальня в такому стані можливо тому що ті ж самі депутати недостатньо фінансували лікарню? Можливо фінансування та витрати викладуть тут щоб можна було судити хто правий, а хто ні? Скільки виділялося державою грошей на їжу, на медикаменти на одну дитину на день, скільки на компослуги, скільки на поточний ремонт приміщень, скільки на енергозаходи? А то він аптеку, ба, побудував. Так, провина є, а інші головні лікарі не побудували чи не побрали приміщення в аренду (хто як зміг)? Інші, будинки, а то й декілька собі не понабудовували? Ви взагалі про що? Я тільки ЗА те щоб почали наводити порядок, але ж не в окремих закладах з певних причин!
Гагаловська до Василь Показати IP 19 Лютого 2016 14:31
УКРОП рулить, всіх порве! а ви дурні голосуйте за 200 грвивень за нас
Костоправ Показати IP 18 Лютого 2016 20:57
А "новостаропризначена" Гагаловська, яка довгий час працювала заступником Ващиліна бомжує чи має будинок на тому ж масиві, що і Ващілін?! І автомобіль у неї не "запорожець" - чи то все придбане і збудоване за зарплату? А з яких причин звільнили її чоловіка з посади головного лікаря інфекційної лікарні - мабуть, за доброту, чуйність і чесність....А що це за "представлення" тимчасово виконувача обовязків генерального директора? Хто її не знає з працівників лікарні? Що ви цирк влаштовуєте?! Бридко! А сьогодні влаштувала день "відкритих дверей" - мабуть, провітрювала від того лайна, яким хтось із співробітників за її "чуйність" вимазав двері її кабінету.. Ващилін хам і мурло, але ця особа нічим не краща - рідкісне хамло! Досягла особа пенсійного віку - мандруй на пенсію і не оглядайся, а не прись у гендиректори! Не має колектив терпіти твої клімактеричні за@оби!
Надія до Костоправ Показати IP 19 Лютого 2016 13:55
Ви дуже мудра людина, просимо допоможіть провести відкритий конкурс на посаду Головного лікаря обласної дитячої лікарні. Давайте всі разом, запросимо телебачення (тільки не продажне, наприклад канал ZIK) не куплених журналістів, Правий сектор, Автомайдан Волині, Самооборона Волині, представників фракцій, щоб не зробили цирку, який зараз триває в дитячій лікарні. Всі розуміють, що це політичне замовлення!!! А "новостаропризначена" Гагаловська так догоджає теперішній владі, що за її старання зразу ж знайшлись гроші і на пральню і на їдальню ;)
Тарас Чурило Показати IP 18 Лютого 2016 21:55
Оце так накерував, за таке потрібно не просто звільняти, а й притягнути до відповідальності з бездіяльність
Людмила до Тарас Чурило Показати IP 18 Лютого 2016 22:20
А він один керував чи були з ним інші "в долі"?! значить судити треба і заступників!
Ірина Таран Показати IP 18 Лютого 2016 21:56
Доводилося там бувати, умови жахливі, знахабнілий персонал
Добробажаючий Показати IP 18 Лютого 2016 22:12
Гагаловська живе у будинку,,має новий мерседес,двоє синів не працюють ,мають будинки, один з них на Ліпінському масиві,джипи ,дружини на машинах. І дві квартири в Луцьку.Чесна?Людмила Аркадієвна прогнулась сьогодні? Обісрала шефа?задоволення получила?Можливо свою роботу покажи? Ващилін не подарок але сам написав заяву, звільнив місце,можливо треба було сказати,про щось хороше? Лікарня займає 3 місце в Україні по показниках, вирішили мужика закопати за 40 років праці? Молодці!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім до Добробажаючий Показати IP 19 Лютого 2016 06:43
Та не для Гагаловськоі зробили місце, глупі ви люди, там е претендент, від провладних!
Людмила до Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 13:59
нехай буде претендент від кого завгодно аби був добрим менеджером! якщо ви не зрозуміли, про що йдеться в коментарях відносно Гагаловської, то краще помовчіть - будете мати розумніший вигляд ...
Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 22:14
Напишіть,скільки коштів виділялось на ремонт ? І тоді будемо обговорювати.
Працівник лікарні Показати IP 18 Лютого 2016 22:25
А чому перевірка не прийшла ,коли Ващилін був на роботі до середи?В четвер ,як коршуни на летіти? Чому ремонту не було бо діти не голосують.На ремонт.не виділяли ні копійки.
Лучанка до Працівник лікарні Показати IP 18 Лютого 2016 23:38
А легше срати, коли людини нема перед очима і вона вже не при посаді...
пацієнт Показати IP 18 Лютого 2016 22:29
ото взялися! може тепер і за інших головних візьметесь? в цього одна хата і аптеки,а як щодо тих,в кого по кілька палаців і ще й лікарня мало що не власна. чи те місце нікому не готують ще????? сказав добрий день - з вас 50грн. в благодійну касу.
лл до пацієнт Показати IP 19 Лютого 2016 08:43
Сидор і духневич нічим не кращі. Що один що другий за все бабло беруть. Влаштуватися на посаду ліквря без бвбла не можливо.
надія Показати IP 19 Лютого 2016 00:51
Гагаловська нічим не краща за Ващиліна. Запитайте в інтернів, які вона вимагає подарунки від них на кожне свято.То що вже говорити про хворих. Вона до того ж ще і голова комісії по інвалідності, От кого треба звільняти, а не допускати до керівництва, Ганьба владі.Дорогу молодим
Аня Показати IP 19 Лютого 2016 09:28
Дійсно то хабарниця ще та. Групи всі куплені, які вона дає. Нічим не краща Ващиліна всі ті ж статки.Це називається дурдом веселка.Одлного ворюгу звіфльнити,другу поставили.Жах
аяяй Показати IP 19 Лютого 2016 22:32
співчуваю працівникам лікарні,якщо "драк* на" призначать на головного лікаря.
Галя балована Показати IP 19 Лютого 2016 23:11
Гагаловська Людмила Аркадієвна втікла в дитячу лікарню ,щоб не посадили в тюрму після здачі дитячоі поліклініки.Працівники дитячоі поліклініки місяць "гуляли"після іі звільнення і конфліктів в колективі. До влади допускати цю жінку не можна не грамотна,хамка,хабарниця.конфліктна.Зараз одягнула шкіру хамелеона,прогнулась під теперішній владу і виконує сценарій написаний головою медичноі комісіі для просування ренгенолога до крісла,хоча сама туди дуже хоче.
Оля Показати IP 22 Лютого 2016 10:56
Однак звільнити з посади це ж так просто, Ващиліну не потрібно ні за що переживати, друзі подбають щоб він відповідальності не ніс за свої афери. Дасть своїм пару тисяч доларів і діло замнуть. І ось таких ситуацій в нас вагони. Та нікого ніколи не карають досі, понакрадають понаживаються такі нахаби на хворих діток і їх батьків. Ось нехай, хоча б штраф в мільйон вкладе в лікарню. А за не виконання своїх прямих службових обов'язків, і стаття є. Продажні люди у нас...
До Ольги до Оля Показати IP 22 Лютого 2016 21:25
Скажіть ,а є вже діло ,щоб друзі закривали?Оля ,я була на курсах в Києві,і умови дитячої лікарні просто нормальні,ви не бачили ,ще жаху. Це правда,і всі знають ,що на ремонти вже 5 років не виділялось грошей,а ви ніби з місяця спустились не в Україні живете?Якби гроші виділили можна щось робити,а документації на кришу і пральню лежать кілька років і всі розводять руками ,що на це немає грошей.А чому не покажете ,показники лікарні по Украіні, можливо гроші потрібно вкладати в нові технологіі,щоб діти виживали,а не в стіни пральні.Неприємно,що ви на кинулись,вибачте,як собаки і терзаєте всіх і Ващиліна і Гагаловську,обливаєте брудом хто більше.Я ще розумію продажних журналістів,вони хоч за гроші,а ви за що?Якщо на харчування дають7 гривн на добу ви дитину нагодуєте?Покажіть кухні і пральні обласних установ ,а потім майте кості.
Федір до Ольги Показати IP 22 Лютого 2016 21:36
Якби Ольга визаплатили мільйон ,то раніше б добре подумали ніж таке писати.Я напишу,що ви хабарниця,злодюга,і пліткарка ,а ви оправдовуйтесь,що це не так. Половину людей,які пишуть не мають,чим зайнятись,не реалізовані,озлоблені на життя і вміють тільки лити бруд,ви теж.Займіться справами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus