USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Любомлі мисливцям не дають можливості полювати

6 Грудня 2014 18:04
Одне з приватних господарств, у власності якого перебувають мисливські угіддя лісових масивів Любомльського району, не дає можливості полювати місцевим мисливцям. Це обурливе питання обговорювали під час чергових зборів мисливців Любомльського району, членів районної організації УТМР, які відбулися в четвер 4 грудня, - про це пише інтернет-видання "Буг".

Як відомо, українське товариство мисливців та рибалок (УТМР) — всеукраїнська громадська організація, що об’єднує мисливців та рибалок, одна з найбільших в Україні і заснована у 1921 році. У складі УТМРу перебувають обласні регіональні, районні та первинні організації. Усі, згідно з рішеннями обласних рад, мають у користуванні гектари мисливських угідь – лісові масиви, поля і луки, водно-болотяні угіддя. Згідно із статутом, метою УТМРу є сприяння активному розвитку любительського мисливського, стендового і рибальського спорту, охорона, відтворення, збереження, раціональне використання тваринного світу та захист спільних інтересів. Його діяльність поширюється на територію України і здійснюється відповідно до Конституції України, Закону України “Про об’єднання громадян”, іншого діючого законодавства в тісній взаємодії з державними органами і громадськими організаціями.

На початку ХХІ століття у 2000 роках могли брати у приватну власність певну територію лісів і підприємці, які, оформивши на певний строк в оренду ліси, розпочали свою діяльність, як користувачі мисливських угідь.

Сьогодні ж, як розповідають любителі полювання Любомльського краю, не можна достукатись до правди і закону, адже їх позбавляють права, виганяють та вказують не показуватись на території лісів тимчасових власників. Річ у тім, що приватні користувачі мисливського господарства, продовживши у цьому році термін документа на володіння, збільшили площу своїх угідь ледве не на увесь район. Не можуть втямити це УТМРівці, адже посягли і на їх територію. Про такий цікавий перебіг подій почули члени товариства, мисливці, які одвіку полювали на тутешніх землях, ступивши сюди і у цьому сезоні ловів.

Виходить, що Любомльська районна організація УТМР тепер лісу не має. А численні любителі-мисливці, які сплатили усі внески та оформили ліцензії, не зможуть вийти на полювання. Втім, до істини дійти не вдалося, тому проблемне питання буде вирішуватись наступного тижня уже в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
а слабо? Показати IP 6 Грудня 2014 18:56
А слабо назвати приватну структуру, прізвища власників, хто саме продовжив їм термін оренди, на яких умовах? Чує моє серце, що тут без прокурорсько-сбушно-митних розкладів не обійшлося:-) А, може, і владці в тємі і долі?:-)
Анонім Показати IP 6 Грудня 2014 19:00
зате "крутеликів-браконьєрів" там вистачає, скоро всю живність переловлять, а прокуратура,ментура,сбу в темі
Йухан Показати IP 6 Грудня 2014 20:00
Нічого,скоро лісгоспи приватизують,що є в планах(хто не вірить -провірте) ,то і посрати в ліс не пустять.
анонім Показати IP 6 Грудня 2014 22:06
Незавжди так буде в нас є ще громада яка недопустить до цого пезпріделу
бібік Показати IP 6 Грудня 2014 22:23
Структура вікінг вам не довго осталось правити
лучанин Показати IP 7 Грудня 2014 02:15
Зато ліс пи*дять зі швидкістю світла )) ....скоро не буде де топити..чи вішати москаля... )))))))))))
анонім Показати IP 7 Грудня 2014 05:54
Вони чесні а вибивають всього звіра і на кийв продають тонами.
Воднік Показати IP 7 Грудня 2014 07:57
Якщо люди дальше будуть терпіти і будуть тільки балакати!а бабло все вирішувати то грош ціна ним!!! Настав час показати що справедливість є !
віктор Показати IP 7 Грудня 2014 11:01
шкода що в лісі хлопцям навіть потренуватися стріляти не дають...а якщо почати відстріл хабарників і корупціонерів?
Свій Показати IP 7 Грудня 2014 11:48
Тоді патронів маловато буде
123 Показати IP 7 Грудня 2014 13:17
А на сході не хочете пополювати " охотнічки " хр*нові?
Свій Показати IP 7 Грудня 2014 13:23
А тих олігархів там нема щоб туди їхати
анонім Показати IP 7 Грудня 2014 20:46
Скоро ми будим на них тут полювати треба буде на схід йхати.
Жора Показати IP 1 Липня 2019 09:55
Скажіть хто відповість за тисячіц мальків коропа яких замордованих випустили в ставок біля колишнього маслозаводу хоча б якийсь один вичитав коли і в яку пору року можна зариблювати для чого той піар то лелек кормите сухарями то коропа серед літа запускаєте може вже пора відповісти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus