USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Любомлі зібрали віче у лікарні через смерть породіллі

27 Лютого 2018 17:57
Рідні померлої любомльчанки Юлії Оніщук організували віче у райлікарні, інформує КОРДОН.

Нагадаємо, за життя мами трьох діток Юлії Оніщук три дні боролися лікарі, але, на жаль, врятувати її не вдалося. Юлія Оніщук померла 12 лютого у Любомльській райлікарні. Рідні породіллі звинувачують у непрофесіоналізм лікарів.

Подібне в Любомлі трапляється не вперше, тож морозного ранку у дворі мед закладу зібралися люди, аби висловити свої думки про лікування та ставлення до хворих людей, розповісти наболіле за втрату своїх близьких та рідних, які лікувалися в райлікарні. Подія зацікавила й представників окремих центральних телеканалів України.

«Ми не маємо на меті домогтися закриття лікарні чи відправити когось до в’язниці, — каже Олександр Оніщук, чоловік Юлії. — Ми просто хочемо, аби у Любомлі медики належно виконували свою роботу, були справжніми фахівцями своєї справи, щоб біда, яка спіткала нашу родину, більше не повторилася ні з ким. Власне, усе це ми й хочемо донести до адміністрації закладу».

До її честі, керівники лікарні одразу запросили людей до зали засідань, аби не мерзнути на вулиці. На численні запитання відповідали гендиректор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель та його заступники Наталія Ліщук і Сергій Ганайлюк.
Нереально переповісти усе мовлене на зібранні, адже нерідко згорьованих родичів переповнювали емоції.

«Чому вагітній жінці, яка поступила з кровотечею, довелося видаляти селезінку? Чому не встановили штучну нирку, коли робити переливання крові, щоб зменшити навантаження на серце? Звідки в дитини взялася гематома, якщо вона з’явилася на світ після кесаревого розтину, відтак, не могла отримати травм, як це трапляється при народженні природним шляхом? Чому, врешті-решт, коли кровотечу зупинили і начебто все страшне минулося, Юля, яка вже прийшла до тями, померла?» — з цими та іншими питаннями зверталися вони до керівництва медичного закладу.

«Щиро співчуваю рідним і близьким. Ситуація справді неприємна, — зазначив Володимир Дибель. — Персонал закладу зробив усе, що від нього залежало. У цій справі є багато питань, і я теж хотів би почути на них відповідь. Тому давайте дочекаємося висновків судово-медичної експертизи».

Багато претензій висловлювали люди й стосовно якості роботи окремих лікарів, їхнього ставлення до своїх обов’язків, професіоналізму, інших моментів. Щодо цього головний медик Любомльщини пообіцяв, висновки з почутого будуть зроблені, й рішення з цього приводу будуть жорсткими.

На завершення було вирішено дочекатися результатів експертизи, яка завершиться приблизно за десять днів, та організувати ще одне зібрання, на яке він запросять лікарів, до яких у присутніх є претензії.

«Доки не дізнаюся правди про причину смерті моєї дружини, нікому не дам спокою, — звернувся насамкінець до гендиректора ТМО Олександр Оніщук. — Нікому не раджу намагатися сфальсифікувати істину і покривати колег. Не варто, Володимире Юрійовичу, брати гріх своїх підлеглих на себе».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ммм Показати IP 27 Лютого 2018 21:36
Дибалю треба вчити лікарів професіоналізму а не матюкати !
Холера Показати IP 28 Лютого 2018 00:48
Кого там вчити? Хабарники. Тупі як двері. Щиросердечно бажаю щоб на шляху Леся, йому недузі робити, а вулицю мести,і на шляху Ганайлюка траплялись такі ж досвідчені лікарі як і вони!
Док до Холера Показати IP 28 Лютого 2018 14:37
Так в чому проблема? Вивчись на дохтора і покажи тим чайникам крутого Хауса!
Двічі мама Показати IP 28 Лютого 2018 13:05
Ганайлюк С.М. це лікар від Бога!!!! Ще б усі такі були як він!
Люба Показати IP 1 Березня 2018 20:29
Не судіть всіх по собі,Холеро.всі слова вертаються бумерангом Ганайлюк Сергій Миколайович-золота людина.Все життя йому буду вдячна,повік не забуду.Ні копійки з мене не взяв.Усі б такі були

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus