USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Локачах відкрили меморіальну дошку трьом бійцям АТО

19 Листопада 2017 21:29
Трьом воїнам АТО встановили меморіальну дошку при вході в новий корпус Локачинської філії Оваднівського професійного ліцею. Урочисте відкриття дошки відбулося у п’ятницю, 17 листопада, пише Район.Локачі.

Віктор Шолуха із Локач, Володимир Поліщук із села Мочулки сусіднього Турійського району та Олександр Світлицький із Затурець – випускники цього навчального закладу. З початком війни у східній частині України вони одні із перших пішли захищати нашу Батьківщину. Віктор загинув під час виходу з Іловайського котла, Володимир – у серпні того ж 2014 року на Донеччині. Олександр провів на передовій 8 місяців. Війна підірвала здоров’я чоловіка, йому потрібно було терміново робити пересадку серця. Волонтери робили все для того, щоб знайти кошти на дороговартісну операцію за кордоном, однак боєць так її і не дочекався.

У Локачинській філії своїх випускників пам’ятають як щирих і життєрадісних людей. Про цивільне життя, військову службу, особисті подвиги земляків на фронті і досягнення в цивільному житті під час урочистості розповіли ведучі. З вуст учнів пронизливо звучали й патріотичні пісні.

Як влучно зауважив голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, кожна жалобна мелодія, кожна згадка про жорстоку війну гострим лезом ріже серця рідних та друзів загиблих.

«Наше завдання – пам’ятати відчайдушний подвиг цих мужніх чоловіків, адже вони по-першому призову взялися давати відсіч ворогу. Завдяки їм нині можемо під мирним небом виховувати дітей, працювати, розбудовувати державу», – говорив голова РДА.

Право зняти полотно з меморіальної дошки надали голові учнівського колективу та дружині загиблого Олександра Світлицького. А ліцеїсти поставили тут символічні лампадки.

Настоятель Свято-Преображенського храму селища Локачі отець Ігор Дружинець разом з хористами відслужив поминальний молебень і освятив «гранітну» пам’ятку. В своїй промові священик наголосив, що тільки справжні чоловіки у складну хвилину готові стати на захист родин та державних кордонів.

Перед присутніми виступили завідувач Локачинської філії Оваднівського технічного ліцею Леонід Гомон та викладач цього закладу, учасник АТО Володимир Макаревич. Обидва були особисто знайомі із загиблими, тож поділилися теплими спогадами. Вони горді, що нині на кожній урочистій лінійці, яка тут проводитиметься, учні та педагоги ловитимуть на собі застиглі в граніті погляди Героїв сьогодення.

Павло КОСТЮЧКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Малонетреба Показати IP 21 Листопада 2017 14:51
Зауваження до автора,- Павло, чого так сухо? Можеш і краще!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus