USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Лондоні поховали чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа. Фото

17 Квітня 2021 19:28
У суботу, 17 квітня, в Лондоні відбулася церемонія прощання з чоловіком королеви Єлизавети II принцом Філіпом, який помер 9 квітня у віці 99 років.

Траурний захід пройшов в каплиці Святого Георгія при Віндзорському замку. Його транслювали на офіційному YouTube-каналі The Royal Family, пише Обозреватель.

О 16:30 за київським часом принц Вільям разом зі своєю дружиною Кейт Міддлтон, внучка королеви Зара Тіндолл з чоловіком Майком, принц Чарльз й інші гості прибули у Віндзорський замок. Вони з’явилися в жалобній одежі: чоловіки в чорних костюмах, а жінки – в сукнях.
Прощальна церемонія з принцом Філіпом почалася в місті Віндзор. Труну з тілом герцога Единбурзького винесли з каплиці Віндзорського замку і поставили на джип Land Rover у військовому розфарбуванні. Цю машину з кабіною на двох чоловік і спеціальним кузовом для труни 16 років тому вигадав сам принц.
Потім вийшли члени королівської сім’ї. Два брати, Вільям і Гаррі, були розділені. Попереду – принц Чарльз і його сестра принцеса Анна, за ними – принци Едвард і Ендрю.
Потім труну перевезли до каплиці Святого Георгія. Поруч з катафалком йшли королівські морські піхотинці і представники інших військ, до яких мав відношення принц Філіп. За труною йшли і члени королівської сім’ї.
Сама королева Єлизавета II, прибула в каплицю окремо, на автомобілі. На шляху похоронної ходи були вишикувані представники королівського флоту, королівських морських піхотинців, гвардійських королівських полків Шотландії і королівських ВПС.
Труну привезли в каплицю Святого Георгія і занесли її всередину. Почесна варта та оркестр стрілецького полку, виконали державний гімн. Пройшла похоронна служба. Після чого герцога Единбурзького поховали в Королівському склепі каплиці Святого Георгія.
Після закінчення церемонії похорону принца Філіпа королева Великобританії сіла в автомобіль й поїхала в апартаменти у Віндзорському замку.

До речі, гола до поясу жінка з криками «Врятуйте планету» ледь не зірвала церемонію прощання з принцом Філіпом в Віндзорі. Однак її затримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 21:45
А нам це для чого,ще й з такими подробицями?
Ноунейм до Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 22:56
А тебе взагалі шось цікавить крім акцій на картоху в атб?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus