USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк отримає грант від ЄС на реконструкцію в «Старому місті»

23 Липня 2018 14:03
Із казни Луцька пропонують виділити співфінансування для отримання європейського гранту. Загалом на ревіталізацію пам’яток історико-культурної спадщини Луцьку мають спрямувати більше мільйона євро.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

На розгляд членів засідання винесли проект рішення «Про міську цільову Програму «Впровадження транскордонного проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька».

Начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець пояснює, що з казни міста потрібно передбачити співфінансування 10%.

«У 2016 році Луцька міська рада спільно з Любліном подали проект щодо реконструкції пам’яток історії та спільних заходів. В 2017 році ми отримали повідомлення, що проект пройшов всі етапи оцінки й рекомендований до фінансування. Цього року 17 липня після узгодження деталей, ми отримали повідомлення про отримання гранту, який передали в польське міністерство для підписання. Польським міністерством він узгоджений.

Для нас дата початку реалізації проекту 1 серпня 2018 року. Для Луцька грант становить 1,149 млн євро, з яких 114,9 тисячі євро має виділити міська казна. Цього року кошти будуть використвоувати лише з місцевого бюджету. За цей грант у «Старому місті» має відбутися реставрація та відновлення Вежі Чарторийських, облаштування там музею-майстерні лицарства. Також роботи мають відбутися і в монастирі єзуїтів та підземеллі, де створять експозицію та облаштують вхід. Над його реалізацією працюватимуть 3 людини», - розповіла Вікторія Гомонець.

Члени засідання підтримали проект рішення щодо співфінансування та рекомендували його затвердити під час сесійного засідання.

Зауважимо, що реалізація проекту передбачена впродовж 24 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 23 Липня 2018 14:17
"ревіталізація пам’яток історико-культурної ". І що нас можуть з цього приводу зробити, якщо в старому місті в старих будівлях ставлять пластикові вікна, храми покривають блискучою бляхою і фарбують кислотними кольорами, будують будинки типу кафе "Маска", риють котловани... В нас хоч є якийсь проект тої ревіталізації, який би був розроблений спеціалістами-істориками?..
Лучанка Показати IP 23 Липня 2018 14:54
Молодець! Один з небагатьох посадовців, що дійсно щось робить! Розумниця і фанат свого міста в хорошому значенні!!!
Таки Да Показати IP 23 Липня 2018 16:18
розкрадуть гроші((
Свій до Таки Да Показати IP 23 Липня 2018 16:46
Там буде купа аудиторів з ЄС на кожному етапі фінансування/витрат/реалізації проекту. Крім того, гроші поступають трансферами в кілька етапів. Якщо розкрадуть на першому - другого і наступних траншів не отримають, а через зобов'язання в договорі будуть змушені виплатити штрафні санкції. Правда, з нашої з вами кишені - платників податків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus