USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьк прибули учасники акції, що поєднує схід і захід України

4 Листопада 2016 10:30
Зшити країну воєдино мають на меті учасники патріотичної акції «Потяг Єднання України «Труханівська січ», які прибули у Луцьк.

Волонтери, представники ЗСУ, міністерств та громадські діячі зі східних областей України прибули у Луцьк в рамках Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська січ» 4 листопада.

Зустрічали учасників акції під звуки оркестру та з хлібом-сіллю на залізничному вокзалі Луцька.

Як розповів отаман Труханівської січі та один зі співорганізаторів потягу єднання України «Труханівська січ» Микола Бондар, метою цієї акції є об’єднання України, адже, на жаль, про це досі українці чують лише декларації без конкретних дій. Це перший проект за останні три роки, у якому об’єдналися майже усі гілки влади. Попри те, що мери деяких міст на заході та на сході України проігнорували цю ініціативу, у тих містах громада та волонтери зустрічали учасників акції на гідному рівні. Перші два потяги курсували на схід, на Донеччину та Луганщину. Третій потяг проїхав майже усіма обласними центрами на захід від Києва. На борту присутні представники декількох міністерств – Міноборони, Міносвіти та Мінкультури. Підтримку надала й «Укрзалізниця», безоплатно виділивши рухомий склад. Він зізнався, що неодноразово бував на Волині, тож впевнений, що прийом, як завжди, буде дуже добрим.


Учасників ініціативи зустрічали представники міської влади. Так, заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що якби подібне спілкування відбувалося з перших років незалежності, а між мешканцями сходу та заходу не стояли брехливі політики, можливо, ми не отримали б трагічних подій, які зараз відбуваються на сході України. Він нагадав, що Луцьк має місто-побратима Волноваху у Донецькій області, у Луцьку оздоровлюються діти з Донеччини. Гості зі сходу побачать історичний центр міста, спілкуватимуться з луцькими студентами та школярами. Посадовцю отаман Труханівської січі вручив книгу «Подлая война» з підписом автора.


Учасник акції, мешканець Краматорська, що на Донеччині, Дмитро розповів, що Луцьк є для нього другою Батьківщиною, тому що з Волині походить родинне коріння його батька. Він зазначив, що сподівається на те, що спілкування учасників акції з волинянами дасть плоди, вони зможуть обмінятися досвідом та зробити більше заради процвітання країни.


Представник ЗСУ Микола Матвійчук повідомив, що вже впродовж сімнадцяти діб поспіль подорожує Західною Україною разом з учасниками цієї патріотичної акції. Подорож, що розпочалася 20 жовтня, завершиться завтра у Рівному, після чого потяг повертатиметься у Київ. З його слів, потяг єднання України тепло зустрічали в усіх містах, та запевнив, що армія була та залишиться разом з народом України та готова захищати недоторканість та територіальну цілісність України.


Військові капелани, які також долучилися до акції, розповіли, що церква ніколи не була осторонь подій, які відбуваються в державі, особливо нині, коли триває війна, церква перебуває на передовій разом із військовими. Ця акція, з їхніх слів, дозволить зшити Україну воєдино і надалі укріплювати державу.


Пам'ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання, а завершили урочисту зустріч учасників патріотичної акції виконанням Державного гімну України. Після цього гості вирушили на меморіальний комплекс «Вічна слава», де поклали квіти до могили Героя Небесної сотні Василя Мойсея та пам’ятного знаку загиблим на сході волинянам. Продовжили гостину екскурсією меморіалом та Волинським краєзнавчим музеєм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus