USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцька буде ще одне європейське місто-партнер

10 Лютого 2023 14:23
Луцький міський голова Ігор Поліщук за допомогою сервісу відеотелефонії поспілкувався з міським головою німецького міста Швайнфурт Себастьяном Ремеле. Також до розмови долучився керівник ПрАТ «СКФ Україна» Богдан Волчок, адже співпрацю між містами налагоджено за сприяння саме цього підприємства для спрощення процедури перевезення гуманітарної допомоги.

Про це інформує Луцька міська рада.

Себастьян Ремеле повідомив, що 31 січня 2023 року рішенням сесії міста Швайнфурт було затверджено намір встановлення офіційних партнерських відносин з містом Луцьк.

Ігор Поліщук привітав таке рішення Швайнфуртського муніципалітету та вкотре подякував німецьким колегам за візит до Луцька і надання гуманітарної допомоги, яку наша громада отримала ще до встановлення офіційних партнерських відносин. Це пожежно-рятувальний автомобіль, медичні ліжка, різноманітні тактичні речі.
«Ми дуже цінуємо вашу підтримку та допомогу в такий складний для нашого міста й країни час», – наголосив він.

Читати ще: Луцьк розвиває партнерство з містами США

Себастьян Ремеле повідомив, що на відправлення до Луцька вже чекає черговий зібраний гуманітарний вантаж, до якого увійдуть лікарняні ліжка та генератори.
Він запросив Ігоря Поліщука та делегацію нашого міста до Швайнфурта на підписання офіційних документів про партнерські відносини. Орієнтовна дата — 16 липня, оскільки в цей день у Швайнфурті міське свято. Тож німецький градоначальник хоче, щоб усе відбулось урочисто. Хоча німецьку сторону влаштує й будь-яка інша дата, адже вони розуміють, що в нашій країні війна і здійснювати іноземні візити нашим людям не так просто.

Ігор Поліщук подякував за запрошення та зазначив, що обов’язково відвідає Швайнфурт, коли буде така можливість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 10 Лютого 2023 17:05
А як перекладається ШВАЙНФУРТ?
ДВА до ОДІН. Показати IP 10 Лютого 2023 18:11
Schweinfurt перекладається як "свинячий брід".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus