USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькі садки постачали неякісне м’ясо

5 Лютого 2016 12:21
Під час перевірки якості м’яса, яке постачалося в міські ДНЗ, виявили в’ялені неякісні продукти.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання третьої сесії Луцької міської ради сьогодні, 5 лютого.

Так, депутати заслухали звіт про виконання Програми розвитку освіти Луцька на 2010-2015 роки. Зі слів начальника управління освіти Олега Гребенюка, порушень тендерних закупівель продуктів для ДНЗ численні перевірки не виявили.

Натомість депутат міської ради, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зазначив, що в правоохоронних органах – інша інформація.

Так, в рамках кримінального провадження УСБУ, спільно з слідчим відділом Луцького міськвідділу із залученням працівників Державної лабораторії ветеринарної медицини, в 25 дошкільних навчальних закладах відібрали зразки м’яса, поставлених в садочки підприємцем Понікарчиком О.Л.

Згідно з результатами дослідження встановили, що в 19 ДНЗ зразки м’яса не відповідають ДСТУ як за зовнішнім виглядом, так і за мікробіологічним дослідженням.

Крім цього, встановили, що фактично постачання неякісного м’яса в ДНЗ Луцька організовувала Понікарчик Тетяна Володимирівна, яка діє на підставі доручення від Понікарчика О.Л.

У випадках надходження м’яса неналежної якості, тобто з надмірним вмістом жиру, сала та у вигляді свинних обрізків, завідувачі ДНЗ звертались саме до Понікарчик Тетяни Володимирівни, але постачання неякісного м’яса у 2014-12015 роках продовжувалось.

Крім того, дітям не постачалося м’ясо яловичини в потрібних обсягах, які були вказані в тендерному договорі.

Відтак, в управління освіти був надісланий лист з проханням вжити заходи, аби не допустити участь в конкурсних торгах недобросовісних постачальників.

А також рекомендували провести зміну складу комітету з конкурсних торгів управління освіти Луцької міської ради, члени якого систематично допускають суттєві порушення законодавства в сфері державних закупівель, що призводить до необґрунтованих витрат місцевого бюджету.

Також управлінню освіти пропонували притягнути до відповідальності осіб, які допустили постачання неякісних продуктів в садочки.

Олег Гребенюк зазначив, що в Луцьку «багато проблем з постачальниками» і в управлінні чекають на введення системи електронних закупівель для управління в серпні.

«У нас поводили перевірки і КРУ, і СБУ. Перевірки показали, що збитків не було завдано. Тендерний комітет довів свою правоту в судах», - виправдовувався очільник міського управління освіти.

А зміни, каже він, в склад тендерного комітету вносились. Крім того, в місті планують запровадити відеозйомку засідань комітету при розкриті пропозицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
123 Показати IP 5 Лютого 2016 12:31
Коли почнуть карати як в Китаї, тоді буде порядок.
читачі Показати IP 5 Лютого 2016 12:34
всі умні збоку.......це не мандарини чи компютери постачати.............де ж те мясо взяти якщо худобу повирізали.......
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 12:43
розпочинати мабуть треба із сертифікації виробників мяса. в УРкаїні держава за 25 років не сподобилась організувати належну сертифікацію хоча би продуктів харчування. У ЯКУ ЕУРОПУ ВИ ІДЕТЕ, прид""ки ?
лучани Показати IP 5 Лютого 2016 12:44
дешеве якісним не буває.
Анонім до лучани Показати IP 5 Лютого 2016 17:37
ціна на мясо у нас цілком еуропейська, чого не скажеш про якість
ЛУЧАНОЧКА Показати IP 5 Лютого 2016 12:48
Та то нестрашно, жодна дитинка не постраждала, тошнило тільки діткам завгоспів і завідуючих.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 14:01
А тепер,яий постачальник молока виграв тендер? Чого пропустили невідомо кого? Які інтереси,якого начальника тут,щоб відмити міотйони. Чосу не пройшло "Угринів молоко".Знову трутку будуть їсти наші діти.ТТорги повинні проходити,на г8ромадських слуханнях-це діти наші будуть їсти такі недоброякісні продукти
До анонім Показати IP 5 Лютого 2016 14:37
А звідки ти взяв, що " угринівмолоко " якісне? Ти його пив чи здавав на аналіз? *** *** ***
Анонім до До анонім Показати IP 5 Лютого 2016 16:05
Була інформація в Інеті, що перевіряли всіх наших волинських виробників, то Угринів було найкраще.Тому, що в Угринові є своя ферма, а молоко зберігається всього-на-всього 3 дні.Це вже говорить про те,що там щось є натуральне.Зараз скину інформацію про виробників молочної продукції,Згідно з опублікованим списком, до числа тих, хто отримав дозвіл на експорт «молочки» до Євросоюзу, увійшли підрозділи компанії «Молочний альянс» (Яготинський маслозавод і Золотоніський маслоробний комбінат), «Лакталіс» («Лакталіс-Миколаїв» і «Молочний дім»), «Мілкіленд» (Недригайлівський сирцех і Роменський молочний комбінат підприємства «Рось», «Менський сир» підприємства «Прометей»), компанія «Люстдорф», Львівський холодокомбінат і «Гадячсир»
Анонім до До анонім Показати IP 5 Лютого 2016 16:07
Я купую постійно і вживаю,коли не маю часу йти на базар за домашнім,в оно мені найкраще.
киів до123 Показати IP 5 Лютого 2016 15:12
підтримую на 200%!!!!!
зе бест Показати IP 5 Лютого 2016 15:13
а хто постача м'ясо у лікарні?
Rza до зе бест Показати IP 5 Лютого 2016 15:45
ФОП Понікарчик
Анонім до зе бест Показати IP 5 Лютого 2016 16:56
а кому постачають мясо у лікарні ? хворі його точно не бачать
Тарас Чурило Показати IP 5 Лютого 2016 18:50
Коли ми вже навчимося тендери якісно проводити?
Ірина Таран Показати IP 5 Лютого 2016 18:55
Це ж діти, як так можна? В цьому питанні треба серйозно розібратися.
В мене мама виховате Показати IP 5 Лютого 2016 22:46
Син ФОП Понікарчук та внук Гребенюка були в одній групі в садочку біля ЗАГСа то про який чесний тендер можна говорити?!?! А ФОП Понікарчук має м'ясний магазин в Гостинці на першому поверсі, так-так саме той смардючий магазин який виходить на Молоді. Боже, коли це вже все закінчиться в тій Україні?! За що ми і наші діти таке заслужили?!
Лучанин Показати IP 13 Лютого 2016 12:53
Про яку Європу ви мрієте Українці?! Кругом кумство і братство! Авакови заробляють на наших захисниках!!! А наші луцькі піда...си на наших дітях!!! Не сумніваюсь що міліція нічого не доб'ється, бо кум з міліції із суддівським братом все "порішають"!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus