USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцькій міськраді оновили склад постійних комісій

31 Травня 2017 15:34
Третина депутатів вирішила оновити склад постійних комісій Луцької міської ради задля продуктивнішої роботи. Зокрема, запропонували змінити окремих голів комісій.

Про це йшлося під час пленарного засідання 24-ої сесії Луцької міської ради 31-го травня.

Із цього приводу депутат Микита Рабан інформував, що зміну членів комісій ініціювала третина депутатів, лишивши під проектом рішення 15 підписів.

Так, на розгляд обранців громади запропонували проект рішення, відповідно до якого запропонували виключити зі складу постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту депутата міської ради Поліщука Ігоря Ігоровича у зв’язку з тим, що його обрали секретарем Луцькради.

Також запропонували виключити із складу постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації депутата міської ради Козлюка Олександра Євгеновича та включити його до складу постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва депутата міської ради, де він має очолити комісію замість одіозного «горілчаного» депутата, який продава контрафактну продукцію - Нестерука Петра Калениковича.

Окрім того, запропонували змінити голову постійної комісія міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Надточій Аллу Володимирівну на Шостак Майю Вікторівну.

Також вирішили замінтти і голову постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Замість Данильчука Павла Петровича запропоунвали кандидатуру Смаля Бориса Анатолійовича.

У доповідача Микити Рабана колеги поцікавилися, чому міняють голів. На це запитання він відповів: «Сьогодні ми всі намагаємося працювати на конструктив, тому потрібна співпраця голови комісії й діалог із профільним заступником. Особисто я вважаю, що в Майї Шостак буде краща конструктивна робота з Григорієм Пустовітом. Щодо комісій підприємництва, то Олександр Козлюк має значно більший досвід, ніж нинішній голова комісії. Щодо бюджетної комісії, то зауважу, що найбільша фракція не може не мати жодного голови в постійних комісій. Більше того, люди часто критикують, що економікою займаються політики, тому пропонується людину з відповідною освітою», - пояснив Рабан.
Втім, Петра Нестерука така відповідь не задовольнила й він вкотре запитав, чому його хочуть замінити на іншого голову.
На це секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, щ відповідь вже дали про досвід депутата в підприємницькій діяльності й попросив це питання не піднімати в раді.

Вочевидь йшлося про те, що Петро Нестерук реалізовував спиртні напої з підробними акцизними марками власного виробництва.

Під час виступів депутат Тарас Шляхтич висловив думку, що проект підготовлений з порушенням, зокрема не вказано причину зняття нинішніх голів комісій з посад.
На це депутат Микита Рабан відповів, що причина – це ініціатива більшості депутатів в Луцькраді.

Також Павло Данильчук дорікнув, що зміни проводять без належних обговорень.
На це йому відповів Ігор Поліщук, що за день до сесії відбулася традиційна погоджувальна рада й на неї мав можливість прийти будь-який депутат, однак це засідання голова бюджетної комісії проігнорув.

Щодо кандидатури Павла Данилчьука, то депутат Аркадій Соломатін зауважив, що головою бюджетної комісії не може бути людина, яка зараз безробітна та не платить податки.

Варто відзначити, що в міськраді є депутат, який досі не виявив бажання працювати в жодній комісії. Це - Юлія Вусенко.

«Юлія Василівна не визначилася, де буде працювати, членом якої комісії хоче бути, чи взагалі хоче працювати. Від неї досі так і не надійшла заява з ініціативою про це», - зауважив Ігор Поліщук.

Після дискусій пропоновані зміни ухвалили більшістю голосів - 23 «За» із 41 присутнього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 31 Травня 2017 16:19
Це яка така профільна освіта в нового голови комісії з питань бюджету?
Народна довіра Показати IP 31 Травня 2017 18:00
Аркадій Соломатін -поставив Данильчука на місце

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus