USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькій міськраді байдужі до прав ув’язнених

25 Червня 2015 17:06
Проект рішення, що мав на меті розширити права ув’язнених на свободу совісті та віросповідання, не отримав підтримки депутатів міськради.

Про це йшлося під час 75 сесії Луцької міської ради 24 червня.

Депутатам пропонували підтримати проект рішення про звернення Луцької міської ради до Верховної Ради України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про вжиття заходів щодо забезпечення прав особи на свободу совісті та віросповідання.

Як зауважив голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, немає жодних підстав обмежувати свободу віросповідання людини, навіть якщо ця особа ув’язнена. З його слів, у законодавчих актах ці права зберігаються лише у вигляді декларації, адже будь-який ув’язнений не може вільно поспілкуватися зі своїм духівником чи відправити релігійні культи. Це важливе питання, на його думку, могло б бути вирішене як на місцевому рівні, так і шляхом ухвалення відповідних законів. Депутат наголосив, що питання має державну вагу, адже ув’язненій особі часто потрібно поспілкуватися зі священиком та попросити подолати несправедливе переслідування або ж визнати заслужену кару.

Андрій Осіпов зазначив, що це питання жодним чином не врегульоване: якщо стосовно поширених конфесій не виникає особливих проблем, то відносно мусульман та інших віросповідань виникають значні складнощі. З його слів, міська рада не повинна лишатися осторонь та повинна звернутися до парламенту щодо внесення відповідних змін до законодавства. Таке рішення, мовляв, допоможе розвинути інститути громадянського суспільства та забезпечити дотримання прав і свобод людини і громадянина.

Попри те, що раніше постійна комісія міськради з прав людини підтримала проект рішення, він не здобув достатньої кількості голосів обранців луцької громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хлоп Показати IP 25 Червня 2015 17:21
Цікаво, чи може мусульманін виконувати обов'язковий намаз п'ять раз на день у приміщенні міської Ради, ОДА, чи скажимо на заводах СКФ чи Модерн-Експо? Пане Осіпов, які там ув'язнені, що робити бідним законопослушним мусульманам в Луцьку? Розберіться, будь ласка, мусульманін, він достойний кращої участі ніж ведмедик у зоопарку чи собака в притулку Ласка! Ви ж захищаєте права тварин? Повинне бути окреме приміщення і для виконання намазу у кожній організації Луцька!
кака Показати IP 25 Червня 2015 17:23
бл* думайте за норм людей а то права-права, туди так просто не попадають,хватить того ,що їх кормлять за наші гроші!!! заміться ділом!!!
док Показати IP 25 Червня 2015 18:09
в осiпова в мiзках бардак повний.
Лучанин Показати IP 25 Червня 2015 19:07
Парадокс. Депутати байдужі до прав ув’язнених і небайдужі до прав собак. Подумайте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus