USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Поновлення Вусенко: «Самопоміч», БПП, «Свобода» та «Народний контроль» покинули сесію

2 Листопада 2017 11:02
Депутатські фракції БПП «Солідарність», «Народний контроль», «Свобода» та «Самопоміч» у Луцькій міськраді покинули сесійну залу, відмовившись голосувати за поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря міськради.

Про це йшлося під час 33-ї позачергової сесії Луцької міськради 2 листопада.

Як йдеться у проекті рішення, яке винесли на розгляд депутатів, на виконання постанови Львівського апеляційного адміністративного суду від 4 липня 2017 року у справі №876/7249/17, враховуючи ухвалу цього ж суду від 26 вересня 2017 року, керуючись ст.ст. 25, 26, 46, 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада вирішила поновити Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради з 16 березня 2017 року та достроково припинити повноваження секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко та звільнити її з посади секретаря міськради 2 листопада на підставі п. 5 ч. 1 ст. 41 КзпП України.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук перед початком сесії виступив із заявою. З його слів, тоталітарна система в Україні зі звіриним оскалом по-новому стала рухатися до мети. Партія «Самопоміч», що позиціонує на всеукраїнському рівні себе як опозиційну до влади та БПП у Луцьку дивним чином перебуває на підтанцьовках провладної сили і запустила програму травлі міської влади, кидаючи вугілля в топку тоталітарної машини.
Він нагадав, що під час виборів депутатів ОТГ на Волині виборці оцінили «Самопоміч» у 2% - саме такий відсоток депутатів цієї політичної сили був обраний до рад. Якщо лінія цієї партії не зміниться, результати наступних виборів будуть ще гіршими.

Ігор Поліщук зауважив, що у грудні підбиватимуть підсумки роботи депутатів міськради і Юлія Вусенко зможе підбити лише підсумок скандалів, дестабілізацій та істерик. Він закликав її поставити собі питання про те, чим вона звітуватиме перед виборцями та виправдовуватиме свою присутність у сесійній залі. Ігор Поліщук запропонував Юлії Вусенко розпочати відвідувати сесії, визначитися із участю в роботі комісії та бути в авангарді позитивних реформ, що відбуваються у місті.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що його фракція «Народний контроль» не реєструвалася під час сесії, тому що вважає сесію безглуздою. З його слів, поновити Вусенко на посаді секретаря міськради повинен своїм розпорядженням Григорій Пустовіт, як виконувач повноважень міського голови.

Юлія Вусенко стверджувала, що закиди у її «підтанцьовках владі» безпідставні. Вона також наполягала на тому, що рішення сесії буде завідомо нелегітимним, тому що рішення суду зобов’язаний виконати Григорій Пустовіт, без скликання сесії, своїм розпорядженням. З її слів, судові виконавці сьогодні прийдуть міськраду, щоб перевірити, чи виконав виконувач повноважень міського голови рішення суду про її поновлення на посаді.
Голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік заявив, що його фракція також не брала участі в реєстрації сьогодні, а у місті, з його слів, протягом півроку спостерігають «політичний беспредєл». На його думку, сесію скликали з порушенням і вона прийматиме завідомо незаконне рішення.

Після виступу Миколи Федіка фракції «Самопоміч», ВО «Свобода», «Народний контроль» та «Солідарність» вийшли із зали засідань, не бажаючи голосувати за поновлення на посаді Юлії Вусенко.

Григорій Пустовіт пояснив, що депутати міськради вивчили практику інших міських рад в Україні. Так, у Вінниці секретаря міськради зняли з посади депутати і рішення підписав депутат, який головував на сесії. Рада програла дві інстанції суду, але Виший адмінсуд ухвалив рішення про те, що міськрада звільнила секретаря законно, тому що це виборна посада. Григорій Пустовіт зауважив, що «дуже гарно прикриватися рішенням суду, де пишуть слова «голова міськради»». З його слів, Юлія Вусенко намагається трактувати рішення суду таким чином, що хоче зобов’язати Григорія Пустовіта порушити закон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тоха Показати IP 2 Листопада 2017 11:08
Кащей на першому фото хоче її з'їсти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus