USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій міськраді – проти витрат на нову посаду в Центрі соцслужб

29 Березня 2016 16:59
Пропозицію виділити майже 29 тисяч гривень на придбання програмного забезпечення і перепланування приміщення для бухгалтера у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді не підтримали у бюджетній комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 29 березня.

У рамках пропонованих змін до бюджету Луцька на 2016 рік просили виділити 28,8 тисячі гривень Луцькому міському центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді для облаштування бухгалтерії. Як стало відомо, йдеться про придбання та налаштування програмного забезпечення (програми «Парус» вартістю 8,199 тисячі гривень) та перепланування приміщення (встановлення перегородок для майбутнього кабінету бухгалтера).

Центр існує вже впродовж 10 років, впродовж цього часу її обслуговував бухгалтер міської ради. Нині в установі ввели нову посаду бухгалтера, внісши зміни в положення про центр, який тепер є юридичною особою. Для того, щоб ввести посаду бухгалтера, ліквідували посаду системного адміністратора. Раніше оголосили конкурс і вже прийняли бухгалтера на роботу.

Депутат Тарас Шляхтич зауважив, що штат працівників установи невеликий, тож бухгалтер міської ради за сумісництвом міг би виконувати роботу у центрі. З його слів, недоцільно витрачати зараз кошти на облаштування нового робочого місця, купівлю оргтехніки та налаштування програмного забезпечення.

Також звертали увагу на те, що ринкова вартість програми «Парус» становить 4,2 тисячі гривень, а не понад 8 тисяч, як стверджують у Центрі соціальних служб.

Член комісії Борис Смаль зауважив, що сума у 8 тисяч за програмне забезпечення, яке насправді вартує до 4,5 тисячі свідчить про те, що це можна називати відкатом.

Недоцільним вважають і витрати у 3 тисячі гривень на навчання бухгалтера.

Насамкінець члени комісії вирішили зняти з розгляду пункт про виділення коштів для Луцького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Березня 2016 19:25
Бюджетні гроші- туди-сюди!!!!Добре,що комісія вчасно схаменулася!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus