USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькій міськраді відповіли на петицію щодо відмови від маршруток

18 Січня 2016 14:42
У міськраді обіцяють підтримати та розвивати ініціативу плавного заміщення автобусних маршрутів тролейбусними – зокрема, уже відбулося заміщення автобусних маршрутів тролейбусними — 15, 15а, а в перспективі маршрути— 17, 17а. Також планується продовження тролейбусних ліній, аби забезпечити плавне маневрування та проїзд тролейбусів в напрямках руху автобусних транспортних кореспонденцій.

Окрім цього, розглядається можливість введення «єдиного квитка» за проїзд, зокрема, думають над залученням грантових коштів для реалізації цього проекту. Про це йдеться у відповіді на петицію, в якій пропонувалося відмовитися від маршруток і перейти на автобуси і електротранспорт та ввести «єдиний квиток».

Нижче подаємо повний текст відповіді на петицію.

Надання безпечних, ефективних та високоякісних послуг громадського транспорту мешканцям міста є першочерговим завданням. У м.Луцьку експлуатується 29 автобусних та 14 тролейбусних маршрутів, що охоплюють 67 вулиць та проспектів. На міських маршрутах працює 233 автобуси та 44 тролейбуси. Рівень використання громадського транспорту мешканцями міста досягає 65%, що становить 2/3 всього населення міста.

До 2007 року автотранспортний машинний парк складався з відпрацьованих маломістких транспортних засобів, які далеко не відповідали основним технічним нормативам та очікуванням мешканців. Збільшення кількості приватних мікроавтобусів, на той час, призводила до не дотримання розкладів руху. Тому до перевезень були залучені автобуси середньої місткості, а кількість їх зменшилась в рази.

Разом з тим погіршувався стан комунікаційної інфраструктури на тролейбусних лініях. Підприємство електротранспорту використовувало тролейбуси виготовлені ще в 80-тих роках. Незадовільний стан транспортних засобів призводив до частих простоїв та збільшення інтервалу руху. Відсутність державного фінансування по програмі розвитку електротранспорту негативно впливала на імідж громадського транспорту.

Аналізуючи структуру тролейбусного парку, що був доступний для пасажирів у попередні роки, враховуючи відсутність державного фінансування, Замовником перевезень були прийняті рішення про закупівлю за рахунок міського бюджету вживаних тролейбусів, що не вичерпали свій технічний ресурс.

Впровадження таких заходів протягом останніх років значно перерозподілило пасажиронавантаження на користь комунального перевізника, а для пасажира здешевило проїзд. Одночасно суттєво зменшився інтервал руху. З поступовим надходженням тролейбусів автобусні маршрути заміщувались тролейбусними — 15, 15а, а в перспективі — 17, 17а.

В рамках реалізації цього рішення планується застосувати сучасні розв’язання силової ( тягової електромережі), завдяки чому стане можливим плавне маневрування та проїзд тролейбусів в напрямках руху автобусних транспортних кореспонденцій. З огляду на резерв потужності, що дозволяє експлуатувати близько 100 тролейбусів на існуючих відрізках електромережі, вкладання коштів у закупівлю тролейбусів будуть виправдані.

В рамках удосконалення роботи громадського транспорту, Організатором перевезень неодноразово розглядалось питання запровадження систем обліку пасажирів та автоматизованої системи безготівкової оплати проїзду. У 2014 році розглядались описи окремих автоматизованих систем, які пропонувались для впровадження групами компаній “Лот” (Харків), Елмеханіка (Полтава), MST Global Inc (Рівне), Easxpay (Київ).

Всебічний аналіз питань розробки та запровадження автоматизованих систем оплати проїзду свідчить, що така система вимагає значних коштів.

Враховуючи неврегульованість питань про прийняття рішень, щодо впровадження АСОП на законодавчому рівні, Організатором перевезень вивчається можливість залучення грантових коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
степко Показати IP 18 Січня 2016 14:59
Не іздять 15 -ки, ще 17 і17 а, які курсують, як годинник, іздити не будуть!!! Ото вирішили!!!!!Знов зламків накупують, откати візьмуть, а іздити ж не ім!!!!!
Анонім Показати IP 18 Січня 2016 15:17
Еелктронні квитки себе окуплять.І не будуть їздити липові пільговики,яких повинні наполовину скоротити.Особливо цих,що покупляли групи. На групах-це не пільговики, а пільговики по віку.
)) Показати IP 18 Січня 2016 15:29
Та й час доїзду від домівки на роботу збільшиться...
124--- Показати IP 19 Січня 2016 01:31
де обіцяний тролейбус до лікарні в Боголюбах ??
коля Показати IP 21 Січня 2016 02:34
Романюк хоче бабла накосити. Ти в людей питав як вони хочуть їздити і чим??? Депо було в боргах і буде поки буде романюкова банда керувати і красти, згадаєте мої слова.
01 Показати IP 17 Березня 2016 16:26
Не чіпайте маршрут 17/ 17а. Немає більш до чого вчепитись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus