USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Економічним методом будемо витісняти маршрутки», – мер Луцька

3 Березня 2021 11:20
До 2023 року Луцьке підприємство електротранспорту отримає 30 нових тролейбусів, шість із яких будуть оснащені автономним ходом.

Про це під час засідання виконкому 3 березня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, станом на сьогодні, місто вже отримало 10 нових тролейбусів.

«Ще 19 тролейбусів Луцьке підприємство електротранспорту планує отримати до кінця літа, а, можливо, й швидше, бо завод «Богдан» перевиконує план поставки нових тролейбусів. Окрім того, у нас є новий проєкт, у якому Луцьк, знову ж таки, бере участь. Згідно із ним, до 2023 року місто отримає 30 нових тролейбусів, шість і яких будуть із автономним ходом», – зазначив міський голова.

Водночас він зауважив, що під вищезгаданий проєкт за кошти з бюджету встановлять дві нових трансформаторних підстанції, щоб забезпечити потужне живлення на лінії електропередач. Окрім цього, під час минулої сесії депутати виділили кошти із міської казни на капітальний ремонт мережі.

Ігор Поліщук наголосив, що, станом на сьогодні забезпечення лучан, мешканців приєднаних територій та гостей міста якісним транспортом мешканців – у пріоритеті для міської ради.

«Окрім того, ми розглядаємо варіанти придбання Луцьким підприємством електротранспорту ще кількох вживаних автобусів з Європи на метані, які нещодавно презентували і які вже курсують містом. Це необхідно для забезпечення комфортного сполучення таких мікрорайонів міста, як, до прикладу, Вишків, у яких нема тролейбусних ліній. Таким чином, економічним методом будемо витісняти маршрутки. Нові комфортні якісні тролейбуси мають ставати на кращі маршрути міста. Це моя принципова позиція», – акцентував міський очільник.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку звільнили 100 кондукторів та «апгрейдять» старі тролейбуси. 16 лютого 2021 року Луцьк отримав чергові тролейбуси від місцевого заводу «Богдан». Цього разу місту передали чотири транспортні засоби.

Ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП "Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Юрій LIS Показати IP 3 Березня 2021 11:34
Для чого купувати депо нові автобуси, якщо 50 машин вже кілька років підпирають паркан.
Анонім до Юрій LIS Показати IP 3 Березня 2021 12:41
Підозрюю, що вони вже мертві. Окрім того, чи немає з ними проблеми, через яку вони і підперли паркан?
Пффф до Юрій LIS Показати IP 3 Березня 2021 13:12
на них накладено арешт за не виплачений кредит (лізинг)
Житель Показати IP 3 Березня 2021 11:59
"ЕКОНОМІЧНИМ МЕТОДОМ БУДЕМО ВИТІСНЯТИ МАРШРУТКИ" - а як бути жителям Дубнівського масиву, Цукрового, і т.д. де тролейбус з автономним ходом просто загрузне в багнюці ???
Анонім до Житель Показати IP 3 Березня 2021 12:42
Вибити в міськради нормальні дороги, щоб не загруз в багнюці
як вибити до Анонім Показати IP 3 Березня 2021 16:10
як вибити ? Автоматом ? Гарматою ? Сльозами ? Де генплан ?
Лучанин до Житель Показати IP 3 Березня 2021 12:47
То скиньтесь і купіть собі трактор! Вам що, до дверей має транспорт курсувати?
Шановний до Лучанин Показати IP 3 Березня 2021 16:09
Шановний пане - ми, мешканці окраїни Луцька, дожились до того, що за 200 метрів в селі Підгайці ВСІ вулиці давно замощені бруківкою, а на наших ЛУЦЬКИХ вулицях 30 років ремонту не було ! Багнюка на вулицях !
Анонім до Житель Показати IP 4 Березня 2021 13:07
На Дубнівській від переїзду до Підгайцівського кільця асфальтована дорога, якщо не враховувати ям, тролейбус на автономці проїде. А на приватний сектор ніхто нікого возить не буде.
Клава Показати IP 3 Березня 2021 16:37
"ЕКОНОМІЧНИМ МЕТОДОМ БУДЕМО ВИТІСНЯТИ МАРШРУТКИ" - логічно, але Вам надано право на договори і конкурси, чому ж по Луцьку курсують іржаві труни на колесах, брудні з брудними сидушками і сморідом в салонах, вони взагалі не відповідають умовам договорів і становлять небезпеку з першого кроку для пасажирів. Виженить їх усіх на театральний майдан і проведить публічний огляд !!! І женить усіх в шию !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus