USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькій міськраді вивчать, чи можна розірвати договір з облспоживспілкою

22 Березня 2017 17:42
У 2012 році облспоживспілка без погодження міськради продала нерухомість на орендованій землі, натомість цією землею користується. Частина депутатів міськради вважають, що цей факт може стати приводом для розірвання договору оренди з облспоживспілкою.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 22 березня.

Депутат міськради від фракції УКРОП Олександр Волинець повідомив, що 28 липня 2012 року облспоживспілка на території Завокзального ринку продала магазин, площею 200 квадратних метрів Ремонтно-монтажному комбінату Волинської облспоживспілки за 84 тисячі гривень. До слова, підприємство, яке придбало нерухомість, вже ліквідоване. Але міську раду не повідомили про продаж майна на орендованій землі, тож міська рада має привід для розірвання договору оренди землі.

Нагадаємо, за офіційними даними, 3,5 гектара землі під Завокзальним ринком надано облспоживспілці в оренду на 22 роки.

ЧИТАТИ ЩЕ: РИНКОВИЙ ШАНХАЙ У ЛУЦЬКУ: ТІНЬОВІ СХЕМИ Й ГРАБІЖНИЦЬКІ ДОГОВОРИ

Член земельної комісії Микита Рабан (УКРОП) додав: облспоживспілка продала землю іншій юридичній особі, яка перебуває на орендованій земельній ділянці. Новий власник був зобов’язаний укласти з Луцькою міською радою договір оренди, суборенди, або придбати землю під майном. Оскільки цей факт приховали – міська рада має підставу, щоб забрати землю.

Начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала зауважив: земля - це комунальна власність і поділ або надання її в оренду має відбуватися відповідно до рішення сесії. Проте, наразі треба вивчити, хто власник майна, оскільки попередній – ліквідований.

Урешті, члени комісії вирішили рекомендувати юридичному управлінню вивчити питання і з’ясувати, чи є підстави для розірвання договору оренди з облспоживспілкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 22 Березня 2017 18:52
Долой волинський шанхай! Забрати землю в хапуг
Волиняка до Лучанин Показати IP 22 Березня 2017 21:32
Урааааааа!!!!!!
Оксани 2 Показати IP 22 Березня 2017 20:28
Давно пора вигнали вин злодіїв ,перевірити їх нестатки,конфіскувати в дохід держави,а їх посадити!
Юра Показати IP 22 Березня 2017 20:31
Давно пора розірвати з тими злодіями
007 до Юра Показати IP 22 Березня 2017 22:39
Підрахувати не тяжко скільки втратила міська рада. Це треба взяти (суму) за скільки віддали в оренду для "хапспілці" по якій ціні, та по якій ціні "хапспілка" віддає підприємцям, і цю різницю помножити на місяці а потім суму, що получилась на роки оренди і вийде сума збитків для міської ради. Депутати пора вам задуматись де поділись ці кошти? Просто дивуюсь.
вовк Показати IP 23 Березня 2017 16:47
ЕЙ ВИ ТАМ ПОРА ЗАНЕСТИ В РАДУ .ЧИ НАТЯК НЕ ЗРОЗУМІЛИ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus