USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку візьмуться за «економічний рекет»

27 Квітня 2016 14:36
Вирішити питання «економічного рекету» підприємців з боку Волинської облспоживспілки та інші нагальні проблеми має на меті новостворена тимчасова контрольна комісія міськради.

Про це йшлося під час сьомої сесії Луцької міської ради 27 квітня.

Депутати розглянули проект рішення про створення тимчасової контрольної комісії міської ради з питань врегулювання ситуації між підприємцями ринку «Завокзальний» та Волинською обласною спілкою споживчих товариств.

Як повідомив член фракції «УКРОП» Олександр Волинець, на Завокзальному ринку існує конфлікт інтересів підприємців та Волинської облспоживспілки. Так, йшлося про «економічний рекет» щодо підприємців з боку облспоживспілки, яка піднімає вартість оренди метра квадратного до 70 гривень, сплачуючи в міський бюджет за оренду ділянки комунальної власності у десятки разів менше, а якщо підприємець не бажає підписувати договір, йому перекривають електропостачання й потім за домовленістю спрямовують на підприємця контролюючі органи. У попередні роки облспоживспілка збирала з підприємців безповоротну фінансову допомогу у загальному розмірі 2,225 мільйона гривень і саме за ці кошти свого часу був побудований міст між залізничним вокзалом та ринком.

Загалом обслпоживспілка отримує до 20 мільйонів гривень на рік і ці кошти осідають у приватних кишенях, у той час, як, наприклад, комунальний Калинівський ринок у Чернівцях дає 70 мільйонів гривень надходжень до міського бюджету щороку.
Депутат Павло Данильчук підтримав пропозицію про створення комісії, але рекомендував, аби вона вивчала діяльність усіх ринків міста, а не лише Завокзального.
Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що давно час наводити лад на ринках Луцька, а між підприємцями та міськрадою не повинно бути такого посередника, як облспоживспілка, що утискає підприємців, використовуючи земельну ділянку міськради. Він пропонував створити у Луцьку комунальний ринок, а отримані кошти спрямовувати на вирішення нагальних питань міста – ремонт доріг, ДНЗ тощо.
Депутат Андрій Козюра погодився, що питання створення такої комісії вже давно назріло, адже облспоживспілка експлуатує підприємців, водночас маніпулюючи їхньою думкою. Так, підприємців переконують, начебто міськрада планує закрити ринок та позбавити їх засобів до існування. Отже, він пропонував вести роз’яснювальну роботу серед підприємців, наголосивши, що вони зможуть сплачувати не приватній структурі, а в міський бюджет.

У підсумку, до складу комісії, що займатиметься вивченням діяльності усіх ринків міста обрали депутатів Андрія Козюру, Тараса Шляхтича, Сергія Балицького, Анну Мовяк, Андрія Авраменка, Сергія Булу та Віктора Ящука. Головою комісії обрали Андрія Козюру. До 1 вересня цього року комісія повинна буде надати міськраді звіт про результати своєї роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ті самі граблі Показати IP 28 Квітня 2016 21:42
просто відберіть землю на користь жителів міста. вІЙНА В КРАЇНІ, А НАЖИВАЮТЬСЯ ПРИВАТНІ ОСОБИ НА ТОМУ, ЩО НАЛЕЖИТЬ ЛУЧАНАМ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus