USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як лучани можуть подати електронні петиції

29 Жовтня 2015 11:25
Лучани отримали новий механізм впливу на владу – електронні петиції. Для цього потрібно її зареєструвати, зайшовши на сайт Луцькради й набрати 300 голосів впродовж 14 днів.

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 29-го жовтня, ухвалили Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Луцькій міській раді.

У документі йдеться про те, що запровадження петицій - це реальний механізм звернення громадськості до міської ради та можливість громадян ініціювати розгляд важливих питань, що стосуються життєдіяльності міста. Подання електронної петиції сприятиме підвищенню активності мешканців та формуванню громадянського суспільства.

Зауважимо, що Петицію до Луцької міської ради розглядають відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян» та цього Порядку, за умови збору на її підтримку протягом 14 днів з дня її оприлюднення не менш ніж 300 підписів громадян відповідно до пункту 2 розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції».

Також Петиція оприлюднюється на Веб-сайті петицій протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором) після перевірки Петиції відділом звернень громадян департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради на відповідність вимогам, зазначеним у пунктах 4,7 цього Порядку. Дата оприлюднення Петиції на Веб-сайті петицій є датою початку збору підписів на її підтримку.

Петиція, яка містить неправдиві відомості, нецензурну лексику та лайливі вислови, також не оприлюднюється та не розглядається, про що у дводенний строк від дня її надходження відділ звернень громадян повідомляє автору (ініціатору) петиції.

Членів виконкому насторожила ситуація щодо голосування, мовляв, чи не буде маніпуляцій з цим, бо раніше на сайті Луцькради були «провальні» голосування з «накручуванням» голосів.

«Реєстрація буде подібною до банківської системи «Приват 24», тому вона буде надійною. Втім, якщо у вас є 2-3 номери телефонів, то ви можете більше своїх голосів дати, але масових порушень не буде, бо реєстрація підв’язана до особистого телефону», - запевнив заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Так, члени виконкому ухвалили Порядок розгляду електронної петиції одностайно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Deymon Показати IP 29 Жовтня 2015 12:14
На практиці непогана річ. Аналог електронних петицій до президента
VV до Deymon Показати IP 29 Жовтня 2015 12:46
Можна подумати що президент всі петиції що набрали необхідну кількість голосів їх виконує !!!
ВВВ до VV Показати IP 29 Жовтня 2015 14:22
ніде не говориться, що він має виконати те, що просить менше 0,1% нашого населення. він зобов'язаний їх розглянути і дати свою відповідь, чи направити на розгляд комісії
Андрій Глива Показати IP 20 Листопада 2015 10:30
Ідея хороша, але ... Судячи з того, що на сайті зареєстровано дві петиції які, суперечать одна одній і обидві рейтингові (маю на увазі перенесення і не перенесення старого ринку), то буде дуже складно їх розглядати. І так по кожній петиції можна зробити антипетицію, яка теж набиратиме достатню кількість голосів, оскільки по кожному питанню є прихильники і є ті хто категорично проти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus