USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій школі дирекція не пустила учня на уроки

26 Лютого 2018 15:54
8-річного Даниїла, який півтора роки навчається у луцькій ЗОШ №22, дирекція не допускає до уроків.

Про це повідомив його батько Юрій Волянюк, йдеться в сюжеті ВРД НСТУ.

Другокласник має медичний діагноз - затримку розвитку, лікарі рекомендували йому інклюзивну освіту, тобто із супроводом асистента. Зі слів батька, у школі повідомили, що такої можливості немає.
Даниїлу подобається ходити до школи, хоч він і отримує невисокі бали й періодично зауваження від вчителів.

"Це дитина особлива. З ним потрібно займатися, трошки більше часу для засвоєння матеріалу. Дитина не агресивна й адекватно себе поводить", - зазначила логопед Катерина Тарасюк, займалася з хлопчиком ще з садочка.

Натомість вчителька Даниїла каже, що він надто активний, може почати говорити чи співати під час уроку.

Директорка школи Лариса Кучер і її заступниця Алла Тимчук спершу відмовилися давати будь-які коментарі. Проте в управлінні освіти директорка заявила, що не збиралася забороняти дитині відвідувати школу, а хотіла допомогти створити для нього комфортні умови.

Зрештою в управлінні освіти міста Луцька дійшли висновку перевести дитину на інклюзивну форму навчання: до 1 березня хлопчик вчитиметься вдома, а надалі йому буде рекомендовано пройти спеціальну комісію.

Також учню порадили прийти на засідання міської медико-психоло-педагогічної консультації. Тоді йому зможуть рекомендувати інклюзивну форму навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
444 Показати IP 26 Лютого 2018 16:20
Не можуть дати раду дитині і хочуть спихнути кудись... Думають тільки про свій комфорт.
Торі до 444 Показати IP 26 Лютого 2018 16:59
Читайте уважніше статтю - дитина не агресивна, а просто особлива. Мрія всіх батьків мати здорових дітей, але не завжди так получається, інколи є проблеми з розвитком, і якщо така дитина не є агресором, а просто веде себе не як усі діти, то не значить, що винуваті батьки, в дитини просто є певні проблеми над якими потрібно працювати, а не ізолювати від інших діток. Прочтайте про Моцарта,Ван Гога, Білла Гейтса та інших відомих людей, які були не зовсім здоровими, не такими як ми, але це не завадило їм жити в соціумі і стати відомими на весь світ. Тому не судіть...
Та до Торі Показати IP 26 Лютого 2018 17:35
да, жили вони в соціумі аякже, соціум просто носився з ними і овації влаштовував , особливо в часи Моцарта, ну ще й часи Ван Гога не далеко відійшли. Соціум має бути готовим до іншого відношення, а школи дійсно мати можливості, як от педагогів яких спеціально готують до роботи з ткими дітьми, а цього не доб"єтесь "ай-я-яй! " чи наказами та директивами зверху. І менше агресії - ніхто не винен в тому , що в когось особливі діти і власне нічого не повинен.
Дивно до Торі Показати IP 26 Лютого 2018 17:42
А я от плюсанув 444, тільки я подумав що про свій комфорт думають не батьки, а педагоги. І хто з нас не вірно зрозумів? Судячи з статті, без навчання в школі дитина не зможе нормально розвиватися. Це все буде на місці того що в педагогів замість совісті.
петро Показати IP 26 Лютого 2018 16:24
сюжет абсолютно не відповідає дійстності.....телеканал перекрутив інформацію...
лучанка Показати IP 26 Лютого 2018 17:18
Я розумію ,що для кожного тата і мами їхня дитина найкраща ,то чому шановні батьки Дані не думають як навчатися іншим дітям з їх дитиною.Чому батьки коли віддавали хлопчика до школи не прислухалися до рекомендацій директора. Юрій Волянюк повинен подякувати колективу школи №22 за те що вони робили все ,щоб Дані було добре,зі слів дитини йому було там добре і він хоче там вчитися.
продавець Показати IP 26 Лютого 2018 23:33
Не розумію для чого це показувати чому не можна вирішити це з вчителем директорем з начальником управління це без всенародного обговорення що змінить для батьків і дитини якщо всі будуть про це знати. Так чи інакше дитині треба навчатися у школі чи 22 чи 23 чи в любій іншій. Батьки не можуть змиритися що їхня дитина хвора тому шукають винних.
PAVLO Показати IP 27 Лютого 2018 03:30
коментар було видалено
Костя Показати IP 27 Лютого 2018 08:28
Во баран. Дитина вчилась в школі сама, А темер мамашу обідили "до сліз", папаша псіханув, покликав телебачення. Думав "я вам тут сдєлаю"... І шо... Тепер малий буде вчитись або сам вдома (звісно під наглядом мами чи тата), або з окремим асистентом. Уявляєте як його дражнити будуть... Мало того малому рекомендують пройти "спеціальну комісію" по простому перевіритись чи не псих. Тепер питання до тата: "І що ти зцього жесту отримав? Кому ти краще зробив?"
Ніка Показати IP 27 Лютого 2018 09:04
Батькам треба спасти дитину і прислухатися до рекомендацій і лікувати дитину!А не перекладати проблему на школу .Це ваша дитина ! Бережіть своїх дітей! Всі вам ідуть на зустріч!
Леся Показати IP 27 Лютого 2018 11:26
Даремно батько захотів "пропіаритись",в школі до хлопчика нормально відносились,а після такого скандалу ,його в класі діти будуть "чмирити" як що він залишиться звичайно в цій школі.
Мирослава Показати IP 27 Лютого 2018 11:47
Прекрасна школа. Вісімнадцять років відучились та паралельно навчаємось з меншим школярем. Колектив чудовий та професійний. Ситуація склалась неприємна. Прикро, коли за добро потрібно, чомусь, відповідати учителям. Перш за все хлопчик потребує всебічної (медичної та педагогічної) корекції. А всі інші агресивні дії тут недоречні. Усі діти прекрасні. На жаль, батьки не приділяють належної уваги своїм діткам та пізно визнають факт своєї безпорадності.
Небайдужа Показати IP 27 Лютого 2018 12:43
Потрібно дітьми займатись!!!! А То звикли спихнути в садочок, в школу - таке враження що ваші діти комусь потрібні за вас самих! В Європі батьки несуть відповідальність за власних дітей, а у нас всі навкруги винні тільки не батьки і власна дитина.
Ельза Показати IP 27 Лютого 2018 18:47
А тато молодець!) Ще й на гарячу лінію Міністерства освіти подзвонив!!! Тепер точно буде його дитина вдома під наглядом вчитися. Педагогів шкода, дозволили на уроки приходити на загальних підставах, коли у дитини індивідуальна форма навчання ( навчання на дому), хотіли як краще, щоб хлопчик соціалізувався, А тепер за це получать! Ще й перевірку з Києва будуть мати))) Як кажуть:" Добрими намірами вимощена дорога до пекла"
Дмитро Показати IP 27 Лютого 2018 20:16
Одним словом:“Жах”

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus