USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій школі 5 дітей захворіли на кір

7 Листопада 2017 13:38
Станом на 7 листопада в загальноосвітній школі №25 міста Луцька зареєстрували 5 ймовірних випадків захворювання на кір в початкових класах, троє дітей госпіталізували в інфекційні відділення.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

4 захворілих були не щеплені від захворювання, а 1 – щеплений лише одноразово. Відібрано біоматеріал для дослідження на наявність вірусу кору. Прослідковується зв’язок захворювань з завізним випадком кору з м. Львів.

В школі проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

Раніше випадок захворювання на кір зафіксували у школі №3.

Виникнення перших захворювань на Волині пов’язано з завозними випадками кору з регіонів України, де захворювання реєструються протягом останнього року, зокрема з Закарпатської та Львівської областей.

Виникнення захворювань в Україні і в нашій області розцінюється як прогнозований черговий епідемічний підйом кору, що пояснюється циклічністю захворювання. Існує ризик значного поширення інфекції в зв’язку з наявністю великої кількості не щеплених дітей, які не отримали чергові щеплення протягом останніх 5 років. В даний час, при наявності вакцини, основною причиною нещепленості є масові відмови батьків від щеплень своїх дітей.

Імунізація захищає дитину в першу чергу від ускладнень, які може викликати вірус кору. Він небезпечний тим, що понижує імунітет і організм стає чутливим до будь-якої бактеріальної інфекції. Ускладнення кору можуть бути важчими від самого захворювання, небезпечними для життя. Зі сторони нервової системи можуть виникати енцефаліти. Також трапляються ускладнення зі сторони дихальних шляхів — це пневмонія, бронхіт. Зі сторони пазух носа та вух (отити). Крім цього, як на початку, так і наприкінці перебігу недуги у хворих може спостерігатись затруднене дихання, дитина може навіть задихнутися. Такий стан потребує реанімаційної допомоги.

Вакцинація має великий вплив на попередження цього захворювання. Навіть ті, хто отримав вакцину лише раз (без ревакцинації), перенесуть захворювання у значно легшій формі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 7 Листопада 2017 15:54
Восени своїй півторарічній дочці зробила цю "чарівну" індійську прививку АКДП, то на третій день в дитини почали боліти ніжки і вона не могла ходити, плюс до того на ніжці робилося затвердіння і відразу поїхали в лікарню до хірурга. І як ви думаєте я своїй дитині буду дозволяти вводити цю гидоту?!?! Ви спочатку труєте нас в потім нас же звинувачуєте, що ми відмовляємось від вакцинації!!!!!!! Робіть дослідження на своїх мозшах а не на нас, можливо тобі будете не буде такого росту захворюваності?!?☹

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus