USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У луцькому дитсадку готують для військових подарунки на День Святого Миколая

28 Листопада 2023 08:58
У Луцьку в дитсадку № 22 і діти, і батьки, і вихователі постійно готують смаколики або збирають допомогу для військовослужбовців.

Нині в дошкільному закладі освіти формують пакунки захисникам до Дня Святого Миколая, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми складали шкарпетки, щоб було тепло. Там є смаколики», – говорить трирічна Катруся.

Мама дівчинки Ірина Тимощук водить у садочок № 22 двох своїх донечок. Вона є головою батьківського комітету.

Читати ще: У Луцьку діти на блокпосту зібрали гроші на ремонт авто для військових

«Я дуже рада, що мої дітки відвідують саме цей заклад. Тут їх вчать бути небайдужими, допомагати, зокрема нашим воїнам, виховують справжніми патріотами нашої України. Наші діти знають, у якому світі вони живуть. Вони все прекрасно розуміють. Вони люблять усе це робити: пакувати подаруночки, готуватися до ярмарку, пекти печиво», – говорить Ірина Тимощук.

Збирати пакунки для військових дітям допомагають вихователі.

«У нашому садочку відбувається акція «Миколайчик для військових». Ми вирішили зробити сюрприз нашим військовим. Ми закупили теплі новорічні шкарпетки і в кожен батьки разом із дітками поклали якісь смаколики, ангелика, іконку, тобто те, що зігріє воїна. Ящички, в яких ми відправляємо ці «миколайчики», оформили по-дитячому. Волонтери розповідали, що солдати дуже тішаться, коли отримують щось від діток. Це зігріває їхні душі. Вони бачать, що про них піклуються. Напевно, це дає їм натхнення: вони розуміють, що стоять там за цих діточок, за їхнє майбутнє», – каже вихователька дитсадка № 22 Валентина Юриста.
Читати ще: На дрони для ЗСУ: волинські учні продали смаколиків на 180 тисяч гривень

Такі акції, аби допомогти захисникам, у закладі дошкільної освіти проводять постійно.

«Наш заклад працює в режимі «Все для воїнів – все для перемоги». Ми усі волонтеримо: колектив, батьки, діти. Усі беруть участь в тих акціях, які проходять у нашому закладі. Другий рік поспіль у нас проходить акція «Ой у лузі червона калина». Ми консервуємо калину, яка росте на території закладу. Була організована осіння толока, де зібрали понад 45 тисяч гривень. Ці кошти ми спрямували на придбання болотяних шин для 28-ї бригади, станції Starlink і медикаментів для 100-ї бригади», – пригадує заступниця директора дитсадка № 22 Людмила Барчук.

Середні групи вихованців готують для військових розпальники, аби ті могли зігрітися в окопах, і складають матеріали для кікімор та маскувальних сіток. А старша група розмальовує ангеликів.

«Я роблю ангелика для військових. Він буде оберігати», – каже Майя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus