USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцькому дитсадку відкрили ботанічний куточок

7 Червня 2021 08:00
У Луцьку в садочку №13 відкрили ботанічний куточок. Вихованці закладу самостійно висадили різноманітні рослини – ялівець, тис, сосну, бук, лаванду та інші квітучі кущі.

Ботанічний куточок – не лише місце для дозвілля. Діти зможуть вивчати не лише рослинний світ, а й український алфавіт за назвами квітів та дерев, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Упродовж двох років працівники дитсадка спільно з екологами, експертами з Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцькою міською радою втілювали екологічний проєкт.

«Нам захотілося, щоб дуло цікаво та гарно, – каже директорка дошкільного закладу Ірина Кусик. – Ми додали кору, яка лежатиме не один рік, встелили кольорову гальку. Сподіваємося, що цей куточок тішитиме око багато років».

«Ми вирішили створювати мініботанічні сади передусім з просвітницькою метою, – розповідає директорка відділу екології Луцькради Оксана Лисак. – Ідея була пов’язана ще й з тим, що території дошкільних навчальних закладів найкраще охороняють з-поміж комунальних установ. Тож високодекоративні культури будуть більше збережені».

До екологічної ініціативи долучилися підприємства та депутати Луцької міської ради.

«Приємно те, що коли діти посадять ці рослини, вони їх оберігатимуть. Чудово, що в спальному мікрорайоні тепер є такий зелений куточок», – вважає депутат міськради Євген Ткачук.

Під час відкриття ботанічного куточка директорка дошкільного закладу Ірина Кусик зазначила: на цьому вони зупинятися не планують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus