USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді депутатів-дебоширів позбавлятимуть слова

27 Серпня 2014 17:42
За неетичну поведінку на недотримання дисципліни депутатів міської ради хочуть позбавляти слова.

Такі зміни до регламенту Луцькради обговорювали під час 63-ї сесії міської ради сьогодні, 27 серпня.

Для того, щоб забезпечити дотримання етики та норм дисципліни депутатами, секретар міськради Сергій Григоренко запропонував дозволити головуючому вносити на голосування питання про позбавлення депутата-«дебошира» слова. Ця пропозиція викликала бурхливе обговорення серед депутатів. Так, депутат Роман Бондарук зауважив, що пропоновані зміни стосуються депутатів, а не головуючого, однак саме міський голова, на його думку, найчастіше порушує норми регламенту та етику.

Кроком до повернення авторитаризму назвав зміну і член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Він зазначив, що міський голова зможе просто позбавляти слова опозиційних та неугодних



йому депутатів. Сергій Григоренко відповів, що головуючий може лише виносити на голосування пропозицію позбавити слова депутата, який порушує дисципліну, а рішення приймає міськрада.

Пропоновані зміни вирішили доповнити: рішення про позбавлення депутата слова прийматимуть депутати, до того ж пропонується встановити градацію – позбавлення слова на годину чи дві, а не на увесь час засідання. Як пропонував депутат Юрій Вега, для того, щоб «охолонути», цілком достатньо години. Втім, його пропозицію рада не підтримала.

Після тривалої дискусії депутати ухвалили рішення про внесення змін до регламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 28 Серпня 2014 00:52
Незрозуміло, чому слово дебош береться у лапки. Як правило слово у лапках свідчить про те, що воно мае протилежний зміст. Слово дебош - французьке і включае дію - буйство, скандал с шумом и дракою. Таким чином все вищеназванє стае закономірною методикою роботи депутатів на засіданнях. Адже нормальну поведінку депутатів відмінено!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus